Генералният секретар на Европейската комисия привика днес руския постоянен представител

...
Генералният секретар на Европейската комисия привика днес руския постоянен представител
Коментари Харесай

ЕК вика руския посланик заради решението на Москва да наложи санкции на европейски представители

Генералният секретар на Европейската комисия привика през днешния ден съветския непрекъснат представител към институциите на Европейски Съюз в Брюксел поради решението на Москва да наложи наказания на осем европейски представители, измежду които ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли и зам.-председателя на Европейска комисия Вера Юрова. Това заяви представител на комисията.

Той означи, че съгласно Европейски Съюз решението на Москва е безпочвено, безпричинно и политическо. Говорителят означи, че през днешния ден представителите на Г-7 ще заседават в Лондон и въпросът с държанието на Русия ще бъде в дневния ред.

По неговите думи Европейски Съюз ще сложи този въпрос на разнообразни интернационалните срещи. Според представителя Европейски Съюз има доста по-малко лостове за влияние над Москва от Съвета на Европа, където Русия членува и може да бъде уличена в несъблюдение на поетите интернационалните отговорности.

Говорителят добави, че тези въпроси ще бъдат включени в дневния ред и на съвещанието на външните министри от Европейски Съюз при започване на идната седмица. По неговите думи ще бъде преценено какъв да бъде най-подходящият европейски отговор на съветското държание, ориентирано към трайно утежняване на връзките и нарушение на човешките права.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР