Мерките за тази среща ще бъдат доста по-строги от предходната,

...
Мерките за тази среща ще бъдат доста по-строги от предходната,
Коментари Харесай

СДВР: Мерките за тази среща ще бъдат доста по-строги от предходната

" Мерките за тази среща ще бъдат много по-строги от миналата, в резултат на противообществени прояви, които имаше последния път. Буферните зони сред двете агитки ще бъдат много по-големи. Пропускателният режим и инспекцията на фенове ще бъде на няколко стадия. Ограничаваме част от хореографията - имам предвид винилите, които при изстрелване на една ракета и запалване, потърпевшите може да са пъклен доста в резултат на разтопяването му. Ако е належащо, ще бъдат изпразнени браншове, само че се надявам разсъдъкът да надделее и почитателите да трансфорат мероприятието в състезателен празник ". Това оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи по отношение на утрешното дерби сред ЦСКА и Левски на Националния стадион, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Предходното дерби сред " червени " и " сини " бе запомнено с голям брой изстреляни ракети сред секторите Г и А, което докара до леки пострадвания на няколко последователи на Левски. " От едната страна бяха към 16 ракети, от другата - 7-8. Устройствата, от които се изстрелват, са на половина на една флашка, самите ракетки са колкото фаланга на малко пръстче. Това е извънредно мъчно да бъде хванато, няма ли я съвестта в самите почитатели и да схванат, че там са нашите деца и една такава ракета може да промени бъдещето на човек, няма по какъв начин това нещо да бъде хванато на контролно-пропусквателен пункт, допустимо е да е било и на самия стадион. В България са без свободен достъп, само че могат да бъдат закупени от прилежащи страни ", изясни основен контрольор Иван Георгиев, който посочи, че всички ракета са били изстреляни от четирима души - двама в бранш Г и двама в бранш А.

" Задържаните лица от миналата футболна среща са 28. Шест лица са с наложена възбрана за навестяване на спортни прояви за интервал от една година и им е наложена санкция от 1000 лв.. Седем лица от причинителите са малолетни. След обзор на записите на Националния стадион се откри, че на 5 април към 18:33 четири лица влизат необезпокоявано през 26-ти вход и слагат пиротехнически произведения на местата, на които те бяха открити, след което необезпокоявани излизат на открито. Имаме тяхното увещание, че от тук-нататък ограниченията ще бъдат много по-сериозни. Лицата, които изстрелваха ракети, са открити и следва на същите да бъдат наложени съответните санкции ", сподели той.

" В предходните дни са извършени няколко срещи с водачите на фракции на " червени " и " сини ", с ръководителите на футболните клубове, същите се разграничават изрично и показват мнение, че пиротехнически произведения и неразрешени движимости няма да толерират, няма да има внасяне, няма да има ракети и няма да се възпроизвеждат пиротехнически илюминации по време на мача. Първият стадий на инспекция ще бъде по територия, ще има два кръга към спортното оборудване. На първия кръг ще бъдат контролно-пропусквателен пункт, на които полицейски чиновници ще правят подробен пропускателен режим, вторият кръг ще бъде от двете охранителни компании, които са наети от страна на уредника. Прекият ангажимент за защита на футболната среща е на охранителните компании. Призовавам футболните почитатели да се въздържат от противообществени прояви, както и да носят в себе си неразрешени движимости ", добави Георгиев.

Той удостовери, че при нови произшествия на идващите мачове сред ЦСКА и Левски може да има още по-строги ограничаващи ограничения, само че разкри какви ще бъдат те.

ЦСКА и Левски се изправят един против различен в събота от 16:15 часа на Националния стадион " Васил Левски ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР