"Генералният секретар е обезпокоен от възможния дестабилизиращ ефект на референдума

...
"Генералният секретар е обезпокоен от възможния дестабилизиращ ефект на референдума
Коментари Харесай

ООН: Кюрдският референдум може да дестабилизира

"Генералният секретар е смутен от вероятния дестабилизиращ резултат на референдума в Иракски Кюрдистан ", се споделя в изказване на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш, направено след приключването на гласуването, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

"Генералният секретар почита суверенитета, териториалната целокупност и единството на Ирак и счита, че всички проблеми сред федералното държавно управление и районното държавно управление на Кюрдистан би трябвало да бъдат разрешавани посредством структуриран разговор и градивни взаимни отстъпки ", добави представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

Днешният референдум за самостоятелност разклати връзките сред районното държавно управление и Багдад, както и връзките му с районни сили, напомня Асошиейтед прес.

Допитването не е обвързващо и не се чака да докара до неотложно оповестяване на самостоятелност. Кюрдски водачи обаче споделят, че то ще разреши да се водят с Багдад договаряния за по-голяма автономност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР