Генералният директор на обществената Българска национална телевизия Константин Каменаров не

...
Генералният директор на обществената Българска национална телевизия Константин Каменаров не
Коментари Харесай

Генерално няма проблем с медиите у нас

Генералният шеф на публичната Българска национална телевизия Константин Каменаров не вижда общоприет проблем с медиите в България. Коментарът той направи в изявление за „ Капитал ", взето във връзка обвиняванията за интервенция от страна на Емил Кошлуков в предаването "Денят стартира с просвета " и тревожните сигнали, които идват от Българска национална телевизия, откак той назначи Кошлуков на поста програмен шеф на БНТ1.

"Знаете ли, генерално считам, че не. Защото, в случай че имаше проблем, нямаше да водим този диалог по този метод. В момента обмислям като Коко Каменаров, не като Българска национална телевизия. Има медии нечии, има медии на други хора, трети, пети, осми, десети... ", споделя Каменаров в отговор на въпроса има ли проблем с българските медии по принцип. И прибавя, че Българска национална телевизия не е ничия и по философия не би могла да бъде, "защото нямаше да ни има тогава ".

Генералният шеф на Българска национална телевизия подсигурява, че в малкия екран няма цензура и тя не е на път да се трансформира в нов "Канал 3 " под негово управление. Ако имаше скица за преодоляване на публичната телевизия, тя щеше към този момент да е осъществена, счита Каменаров.

Българският ефирен пазар не разполага с безграничен брой квалифицирани експерти - по този начин шефът изяснява назначението на хора, свързани с някогашната "ТВ7 ", в управлението и управителния съвет на Българска национална телевизия. По думите му казусът с "Денят стартира с просвета " е "комуникационен ", а този с рухването на тематиката за Банско от предаването "Референдум " - "чисто публицистичен ". На въпрос за неочакваното овакантяване на шефа на новините Константин Кисимов, който точно Каменаров върна в Българска национална телевизия, шефът препраща към самия Кисимов; само че акцентира, че то няма нищо общо с идването на Емил Кошлуков.

Съветът за електронни медии, сезиран от самото предаване, ще извърши мониторинг на тематиките и участниците в "Денят стартира с просвета " месец напред и месец обратно, посочи Константин Каменаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР