Генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски подписа договора за

...
Генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски подписа договора за
Коментари Харесай

0,5 млрд. лева за жп участъка Елин Пелин - Вакарел

Генералният шеф на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски подписа контракта за рационализация на железопътен сектор Елин Пелин-Вакарел, оповестиха от пресцентъра на компанията. Отсечката е ЛОТ 1 от план „ Модернизация на жп сектор Елин Пелин-Костенец “.

Участъкът сред Елин Пелин и Вакарел е най-тежкият и сложен за осъществяване от цялото трасе сред София и Пловдив. Неговата дължина е почти 20 км и в обсега му попада най-големият жп тунел в България, с дължина 6.8 км, който ще бъде издигнат по тунелен прийом и ще бъде изцяло съчетаем с условията за оперативна съгласуемост. Подобно оборудване не е строено у нас от 50-те години на XX век, когато в интервала 1949-1951 година е издигнат тунел Козница, свързващ Стара планина и Същинска Средна гора.

В рамките на обекта ще бъдат построени нова гара Елин Пелин, спирка Побит Камък, Разделен пост Вакарел и връзката му с гара Вакарел. В обсега на плана са включени нова контактната мрежа и нови системи и уреди на външно електро-захранване и външно осветяване на гаровите региони. Ще бъдат построени и 2 броя двутръбни тунела с приблизителна обща дължина 1,5 км, пътен надлез и пътен подлез, 8 моста и естакади, 11 водостоци, шумозащитни уреди с приблизителна дължина 700 м, отводнителни уреди, нови системи за сигнализация и телекомуникация в гарите и междугарията и създаване на нови системи за видео наблюдаване и пътнически осведомителни системи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР