Генералният директор на Microsoft заяви пред популярното издание Bloomberg, че

...
Генералният директор на Microsoft заяви пред популярното издание Bloomberg, че
Коментари Харесай

ОС Windows вече не е основният продукт на Microsoft

Генералният шеф на Microsoft съобщи пред известното издание Bloomberg, че операционната система Windows е престанала да бъде предпочитания артикул на корпорацията.
Според думите на Сатя Надела, по доходи, операционната система Windows се намира на трето място след Office и онлайн услугите за бизнеса .

„Windows към този момент не е слънцето в екосистемата на Microsoft, към което гравитират всичките планети. Операционната система Windows към този момент е далечен сателит – значим, само че въпреки всичко спътник“ – сподели Надела.

В края на месец март тази година, ветеранът Тери Майерсън напусна корпорацията. Да си напомним, че той от дълги години оглавяваше създаването на Office. Неговото овакантяване се трансформира в нещо като знак за отхвърли на софтуерния колос от операционната система Windows като обособен артикул. Сега Windows е редови програмен продукт, който ще се развива взаимно с облачните онлайн услуги и изкуствения разсъдък.

Миналата седмица Сатя Надела организира огромна метаморфоза с редица промени в отделите и в йерархията на корпорацията. Надела управлява Microsoft от четири годни и доста се разграничава от предшествениците си Бил Гейтс и Стив Балмър.

От друга страна, приходите на Microsoft през последните 10 години са постоянни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР