Генералният директор на Лукойл-България Валентин Златев сподели подробности относно грандиозната

...
Генералният директор на Лукойл-България Валентин Златев сподели подробности относно грандиозната
Коментари Харесай

Амбициозният Валентин Златев за грандиозния проект: Искам силен Левски в Европа

Генералният шеф на " Лукойл-България " Валентин Златев показа детайлности по отношение на грандиозната за родния спорт договорка сред нефтената рафинерия и баскетболния Левски. Както е известно, компанията става общоприет спонсор на " сините ", а новината за това беше обявена първо в БЛИЦ СПОРТ.

" Преди да стартира желая да благопожелавам на всички новата 2018 година. Поводът, заради който сме се събрали е, че считано от 31 декември Лукойл приключи договора за спонсорство с Академик и от 1 януари имаме такъв с БК Левски ", стартира Златев.

" Какво стои зад всичко това? Мотото на Лукойл Академик е " Винаги в придвижване ". Ние постоянно сме били с упоритостите да сме водачи в бизнеса. В същото време ние сме били обществено виновни и сме отдавали внимание и почитание на културата и спортовете. Преди 17 години ние започнахме работа с Академик. Тогава в клуба не бяха получавали заплати. След 17 години ние се гордеем с 14 трофеи и 12 купи. Мисля, че това е много сладкодумен резултат за работата ни. Към днешна дата Академик е съвършено работещ клуб с прелестна школа и прелестни треньори. Почти няма тим в България, където да не играят наши момчета. Ние сме длъжни към тези наши млади момчета и желаеме да им дадем опция да играят повече, а не да чакат няколко минути популярност. Проектът " Академик " към този момент се е състоял. Той може към този момент да действа независимо. Би могъл да бъде клубът, който основава и развива играчи. Не бих съветвал никой да подценява Академик. Сигурен съм, че клубът скоро ще има общоприет спонсор и не трябва да бъде отписван от претендентите за титли. При всички положения ще бъде клубът, който ще покаже, че младите момчета имат качества ".

" Защо Левски? Левски е клубът пък с доста огромна история и изключителни почитатели. Клубът преживя тежки времена и оцеля поради напъните на Константин Папазов. След дълги диалози с него ние стигнахме до решението да станем общоприет спонсор на Левски. Мисля, че това би било един добър тласък за развиване на капацитета, който тимът има. Левски има огромни упоритости и мисля, че тандемът Тити Папазов - Тодор Стойков дава основание да мислим, че ще свършат добра работа и тимът ще реализира мечтаните триумфи. Целта ни е също да върнем публиката в залите и да вдигнем равнището на целия ни баскетбол ".

Относно вижданията си за развиване на тима и българския баскетбол, Златев показа: " При всички положения ще разчитаме главно на български играчи. Моето схващане е да се дава преимущество на нашите баскетболисти. Бях дал предложение всички тимове да играем единствено с български играчи, само че някои клубове се възпротивиха. Отбори, които нямат ДЮШ не трябва да играят в НБЛ. Спорт не се прави единствено с легионери. Те не остават диря в български спорт. Искам да се обърна към президентите на другите клубове. Всеки, който дава пари за спорта заслужава почитание. Няма да чуете от мен неприятна дума за сътрудниците. Чух им терзанията, само че не мисля, че са основателни. Ние желаеме да помогнем на целия баскетбол.

" Искам да благодаря на БФБаскетбол за разбирането. Водим с Глушков диалози за промени в правилника. По-добре да играем 7 клуба, само че те да имат ДЮШ. Предложихме България да бъде разграничена на зони и да се организират кампуси за децата. Звездите да вземат участие в тях и по този начин да бъдат подтиквани дребните. Федерацията би трябвало да дефинира най-хубавите и да ги разпредели по клубовете. Впоследствие ние ще би трябвало пък да ги развиваме. Това са неща, които дискутираме хората от БФБаскетбол. Мисля, че бихме могли да реализираме взаимно резултати и да вдигнем нивото на баскетбола ", сподели още Златев.

" Българското държавно управление построи 20-30 зали, само че това е 50% от работата. Останалата част би трябвало да се свърши от общините. Нека върнем децата в залите, да ги накараме да спортуват. Ако успеем, българският спорт ще може да се развива. За образец ще дадем волейбола. Със взаимни старания можем да реализираме тази основа и да върнем спорта на авторитетно място, което заслужава ".

Валентин Златев разяснява и връзките си с Константин Папазов: " Нямам проблеми да задавате въпроси по отношение на връзките ни с Тити Папазов. Те са били разнообразни в другите интервали. Той е неповторима персона. В последния ни диалог през декември му сложих въпрос какъв желае да е в живота и в клуба. Каза, че желае да е треньор. Не политик, не шеф. Прави му чест. Той има голяма сила и този клуб съществува поради него.
Стефан РАЛЧЕВ / БЛИЦ СПОРТ 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР