Генерална репетиция се състоя в парламента по повод възможността да

...
Генерална репетиция се състоя в парламента по повод възможността да
Коментари Харесай

Генерална репетиция в НС. Има ли мнозинство за кабинет?

Генерална подготовка се състоя в Народното събрание във връзка опцията да бъде формирано ново държавно управление в това Народно заседание. Опозицията пренареди дневния ред на Народното събрание, показвайки на социалистите, че нямат никакъв късмет за излъчат нов кабинет.

Голямата борба бе за желаната от Корнелия Нинова законодателна стратегия за идващите 5-6 месеца. Червените я разписаха на пленум през вчерашния ден и оповестиха, че в случай че тя бъде призната от Народно събрание, в петък ще предложат Асен Василев за министър председател и ще се опитат да осъществят третия мандат за кабинет. Ако програмата не мине, в петък ще върнат празна директория на президента Румен Радев.

ГЕРБ бяха срещу и настояха точката за програмата да отпадне от дневния ред на седмичната стратегия на Народно събрание.

Парламентът да приема законодателна стратегия за интервал от 5-6 месец е юридически нихилизъм, парламентарен нихилизъм. Никъде в правилника за организацията и активността на Народното събрание няма такава процедура, съобщи и зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Абсолютно неприемливо е Народно събрание да приема такава стратегия, споделих го и на председателски съвет, сътрудниците от много парламентарни групи се съгласиха с това, съобщи Цонев, настоявайки точката да отпадне от програмата на Народно събрание. Процедурите по приемане на дневния ред са тъкмо и ясно написани в правилника на Народно събрание - по какъв начин се приема, за какъв интервал от време, оптималния интервал е 2 седмици, разясни националният представител от Движение за права и свободи.

Да не приказваме, че условия за сформиране на държавно управление, не се одобряват с решения на Народното събрание. Ако някой желае да реализира ползотворно  мандат, който му е връчен, би трябвало да откри метод да си сформира управническа коалиция. Не с решение на пленарна зала, безапелационен бе Цонев. След прегласуване със 119 гласа депутатите го поддържаха и отхвърлиха разглеждането на програмата. Опозицията сподели, че кабинет няма да има и отиваме на избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР