Генералът, който изпълнява новата военна стратегия на президента Владимир Путин

...
Генералът, който изпълнява новата военна стратегия на президента Владимир Путин
Коментари Харесай

Отчаян ход. Путин вкара кръвожаден генерал във войната

Генералът, който извършва новата военна тактика на президента Владимир Путин в Украйна, има известност на нечовечен човек поради бомбардирането на цивилни при съветската акция в Сирия. Той е изиграл също известна роля при гибелта на трима протестиращи в Москва по време на несполучливия прелом против Михаил Горбачов през 1991 година, който форсира разпадането на Съветския съюз.

Генерал Сергей Суровикин, плешив и яростен на тип, бе подложен отпред на съветските сили в Украйна на 8 октомври след считана за неуверена до тогава инвазия, белязана от редица безредни отстъпления и други неуспехи през близо осемте месеца на бойни дейности.
-->
Путин сложи 56-годишния професионален боен отпред на командването след взривяването на камион на стратегическия мост към Кримския полуостров, което смути Кремъл и сътвори логистични проблеми за съветските сили.

Суровикин резервира и поста си на шеф на военновъздушните сили - позиция, която може да помогне за координирането на въздушните удари с други интервенции.

По време на последните бомбардировки някои съветски военни блогъри разгласиха изказване, приписвано на Суровикин, в което се показва желанието му да продължи офанзивите с нестихваща мощ в опит да накара държавното управление в Киев да се подчини.

" Не желая да жертвам съветските бойци в партизанска война против орди от фанатици, въоръжени от НАТО ", цитират блогърите изказването му. " Ние разполагаме с задоволително механически средства, с цел да принудим Украйна да се съобщи ", споделя още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР