Генерал Андрей Сердюков, командващ Въздушно-десантните войски на Русия, ще ръководи

...
Генерал Андрей Сердюков, командващ Въздушно-десантните войски на Русия, ще ръководи
Коментари Харесай

Командващият десантните войски на Русия оглави мисията в Казахстан

Генерал Андрей Сердюков, командващ Въздушно-десантните войски на Русия, ще управлява мироопазващите сили, изпратени в Казахстан от страните от Организацията на Договора за групова сигурност, заяви министерството на защитата в Москва.

Не се показва числеността на частите, които изпращат петте страни от организацията, само че министерството посочи, че единствено за прехвърлянето им в Казахстан е основана специфична въздушна група с над 70 тежкотоварни самолета Ил-76 и пет броя от способните да транспортират свръхтежки товари Ан-124 " Руслан ".

" В състава влизат поделения от 45-та бригада на спецназ, 98-а въздушно-десантна дивизия и 31-а бригада на въздушно-десантните войски, като всички от съветския контингент са минали специфична подготовка и имат действителен военен опит ", добавя известието.

Това значи, че задачата отива надалеч оттатък бригадата в Самарска област, която е в непрекъсната подготвеност за такива интервенции на организацията. Сердюков е отпред на десантните войски от 2016 година, а от април до септември 2019 година командва групировката на съветската войска в Сирия

Руските десантчици към този момент са поели цялостен надзор над летището в Алмати - най-голямото в Казахстан и " оказват помощна правоохранителните органи за поддържане на законността и реда ". Последното е ненапълно изненадващо, тъй като първите известия за дилемите на корпуса бяха, че руснаците единствено ще охраняват основни инфраструктурни и държавни обекти, само че няма да вземат участие в " антитерористичната " интервенция на локалните управляващи.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР