Ген. Съби СъбевМесец и половина военна агресия срещу Украйна –

...
Ген. Съби СъбевМесец и половина военна агресия срещу Украйна –
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: Предстои още по-брутална фаза на руската военна агресия

Ген. Съби Събев

Месец и половина военна експанзия против Украйна – какво следва в околните дни и седмици? Ген. Съби Събев с разбор по тематиката в обява на страницата си във Facebook:

След 45 дни нападателна война на съветския президент Путин против Украйна, нито военните, нито политическите съветски цели не са реализирани. По цялата към 3 000 км фронтова линия от украинско-беларуската граница до Крим, Украинските въоръжени сили, Национална армия и териториална защита

оказаха ненадейно мощна опозиция

и нанесоха неприемливи загуби в жива мощ и въоръжение на съветската войска. Русия се видя принудена да се откаже от главното северно и спомагателното североизточно посоки на своето нахлуване, както и от завладяването на Киев, Чернигов, Суми и Харков, като изведе съществено потърпевшите си войски от тези посоки в Беларус и Русия за попълване и възобновяване на боеготовността им.

Вече са налице и

съветски самопризнания за понесени обилни военни загуби

в Украйна. А Русия до момента ангажира във войната сили от 10 общовойскови и една танкова войска от четирите си военни окръга, морската пехота от четирите си флота и главната част от въздушно-десантните си войски, както и част от въздушно-космическите си сили и Росгвардия – общо към 200 000 души. Понесените загуби възлизат на към 20%.

За 45 дни настъпления, съветската войска реализира по-видим триумф единствено на север и изток от Крим, като овладя градовете Херсон, Бердянск и към момента не изцяло Мариупол и затвърди сухопътен кулоар от Донбаския район до Крим.

Същевременно от първата седмица на месец март

съветските войски минаха към по-брутални дейности

против украинското население, градове и села, в опит да пречупят волята за опозиция на гражданското население и украинските бранители, въвличайки се в редица закононарушения против невъоръженото украинско население.

Предстоят следствия от интернационалните институции и заблуждение на съветски военни към наказателна отговорност пред Международния съд в Хага. Русия бе изключена от Комитета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Същевременно Русия безочливо продължи да отхвърля всевъзможни обвинявания против нейните военни сили за закононарушения против цивилното украинско население, макар очевадните обстоятелства.

В развой е огромно прегрупиране на съветските войски

и тяхното концентриране в Донбас. Близката цел е „ освобождение “ на задачите Луганска и Донецка области в украинските им административни граници, в които бе приета независимостта на двете „ национални републики “ от Русия и обграждане на най-силната украинска войскова формация в Източна Украйна. Вероятна по-далечна цел би могла да бъде и излизане на съветските войски на левия бряг на р. Днепър, с блокада на няколко града по нейното течение.

Украинските отбранителни сили са наясно

с горепосочения съветски план и се приготвят за него. Значителната военна помощ от европейските страни, която от последната седмица се ускорява ще има решаваща роля за сполучливото отразяване на съветската атака в Донбаския район и нанасяне на още по-големи загуби на съветската войска. Укрепва се и защитата на Одеса с британски брегови противокорабни ракетни средства с огромен обхват. Чешката република, Словакия и Естония доставят на Украйна и тежки въоръжения, от които имат особена нужда украинските бранители. България и Унгария не престават да отхвърлят военна помощ с подправения мотив да не стават участници в спора, като с сходна „ неутрална “ позиция де факто се нареждат на страната на Русия.

Предстои още по-брутална фаза на съветската военна експанзия

против Украйна, с още по-безогледни бомбардировки и обстрели, както на военни цели и на цивилен обекти и разрушение на украинската гражданска инфраструктура. На Путин е нужна някаква победа в Украйна, с цел да не посрещне 9 май потиснат. Възможно е това да бъде неговата последна атака в тази война и ще ангажира задоволително сили за реализиране на някаква победа. Вероятно ще назначи за командващ силите в идната атака съветски военачалник, за който няма да бъдат от голяма важност понесените загуби, а единствено мечтаната от Путин „ победа “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР