Ген. Мутафчийски бе попитан и защо няма случи от малки

...
Ген. Мутафчийски бе попитан и защо няма случи от малки
Коментари Харесай

Мутафчийски: Само една заразена ме притеснява

Ген. Мутафчийски бе запитан и за какво няма случи от дребни обитаеми места и може ли това да се дължи на казуса с превоза по време на изключителния брифинг, на който стана ясно, че болните у нас към този момент са 81.

Транспортът в България не е като този в Афганистан. Бил съм там, единствено със аероплан се придвижва човек. В Афганистан 40 км е предизвикателство, което се изминава за пет часа. В България няма такова нещо, сподели генералът

Не знам за какво от дребните градове не са ни изпращали проби. Аз ги приканвам да изпращат проби. Може пък да няма такива случаи, добави той. Като добави, че най-вече умират възрастните пациенти, а се заразяват всички възрастови групи. По необикновен и непонятен метод са защитени децата.

„ Категорично се усъвършенства положението на първите регистрирани случаи. Най-вече на записаните в Плевен и Габрово. Има една пациентка, която е в деликатна обстановка. Тя се държи добре, само че ме е боязън да върша прогнози за нея. Това е 80-годишната жена, която е призната поради преди малко открит инсулт и с ковид. Това е доста неприятна композиция “, сподели шефът на ВМА.

" Всъщност това е болест, която е доста сходна с грипоподобните болести. Просто протичането й е по-специфично и по-дълго ", по този начин ръководителят на Националния действен щаб против ковид.

" Взимат се ограничения с тези пациенти и се работи със особено облекло, само че няма нищо по-сложно. Да, лекарите работят непрекъснато и спят в лечебните заведения до идната им промяна, само че не е нещо ужасно и ново. Може би това ги плаши. Аз се пробвам по чисто човешки да ги схвана. Ние сме лекари въпреки всичко. Това не е нещо невиждано “, съобщи още шефът на ВМА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР