Газопроводът "Северен поток 1", който доставя природен газ от Русия

...
Газопроводът "Северен поток 1", който доставя природен газ от Русия
Коментари Харесай

Газпром спира изцяло доставките по Северен поток за три дни

Газопроводът "Северен поток 1 " , който доставя природен газ от Русия за Европа под Балтийско море, ще бъде затворен от 31 август до 2 септември. Това заяви съветският енергиен колос "Газпром " в петък. Като причина от компанията показаха, че единственият останал газов компресор се нуждае от поддръжка.

Намаляването на размерите по "Северен поток 1 " към този момент докара до съществено напрежение в Германия, откакто в края на юли. Тогава от "Газпром " оправдаха съкращението на количествата с "техническите условия " на една от турбините.

Предстоящото изцяло затваряне на газопровода се постанова, защото е "необходимо е да се прави поддръжка на всеки 1000 часа " работа, се споделя в изказването на "Газпром " от 19 август.

След привършване на поддръжката потоците от 33 млн. кубични метра дневно - в сходство с актуалните размери от 20% - ще бъдат обновени, се споделя още в известието. Пълният потенциал на "Северен поток 1 " е 167 млн. кубични метра дневно.

Затварянето ще докара до спомагателни разстройства в доставките на газ в Европа, означават международните организации. След известието на "Газпром " в петък европейските цени на газа скочиха с 5% до нов връх от над 2700 $ за 1000 куб. м, сочат данни от комерсиалните платформи, представени от Българска телеграфна агенция.

"Газпром " по-рано посочваше нуждата от ремонт на други компресори и някои специалисти предвиждат, че Русия може изцяло да спре доставките при започване на зимния отоплителен сезон.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР