Гърция засили полицейското присъствие на остров Лесбос заради нарасналото напрежение

...
Гърция засили полицейското присъствие на остров Лесбос заради нарасналото напрежение
Коментари Харесай

Гърция засили полицейското присъствие на остров Лесбос

Гърция ускори полицейското наличие на остров Лесбос поради повишеното напрежение към пренаселения бежански лагер Мория, който изгоря при два пожара по-рано тази седмица, съобщи ДПА.
Няколко рейса с спомагателни елементи за битка с безредиците, както и две водни оръдия, дойдоха с ферибот на острова, сподели репортаж на националната телевизия.

Над 12 000 мигранти прекараха трета поредна нощ навън, откакто два пожара във вторник и в сряда през нощта унищожиха пренаселения и плачевен лагер. Някои жители са траяли да палят пожари в лагера и близките полета и са нападали полицейските сили на място.

Засиленото полицейско наличие е в отговор и на реакцията на локалните поданици, които с всеки минал ден се гневят от ден на ден на обстановката. Много от тях, в това число съвсем всички кметове, обявиха, че не желаят повече бежанци на Лесбос след пожарите.

"Всички те би трябвало да си отидат. Без лагери на Лесбос повече ", сподели пред малкия екран шефът на Северния егейски регион Костас Мудзурис.

Местните представители показаха също по този начин отчаяние от Европейски Съюз.
На Лесбос витаят и страхове от разпространяване на новия ковид. До момента 35 мигранти са дали позитивни проби. Местните поданици блокират пътищата към местата, където държавното управление пробва да уреди краткотрайно настаняване за останалите без заслон мигранти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР