Гърция ще отговори с решителност в защита на външните граници

...
Гърция ще отговори с решителност в защита на външните граници
Коментари Харесай

Гърция предупреди Ердоган за решителен отговор на евентуален мигрантски натиск

Гърция ще отговори с увереност в отбрана на външните граници на Европейски Съюз против възможен мигрантски напън от страна на Турция, откакто турският президент Реджеп Ердоган упрекна гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, че „ лъже “ за мигрантската рецесия.

Говорителят на гръцкото държавно управление Янис Иконому отхвърли обвиняванията на Анкара, че гръцката брегова защита наложително връща мигрантите в Егейско море и слага на риск живота им.

„ Гърция е европейска правова страна. Когато е застрашена от страни, които инструментализират миграцията, ще отговорим с увереност ", съобщи Иконому. Той уточни, че реакцията против мигрантския напън на границата с Полша демонстрира твърдата позиция на Европейския съюз за съдбоносен отговор против потреблението на мигрантите за геополитически цели.

Лидерът на опозицията Алексис Ципрас предлага „ дейна дипломация “ против заканите на турския президент, че ще отвори границите за всички мигранти, намиращи се в Турция.

Според Ципрас Анкара няма да завоюва нищо от потребление на мигрантите в напън против Европейския съюз.

Гръцките опозиционни партии показаха поддръжка за държавното управление на Мицотакис във връзка с договорите за военно съдействие с Франция и Съединени американски щати, както и наличието на европейската организация на отбрана на границите Фронтекс в Егейско море.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР