Гърция се бори да овладее горските пожари на остров Родос

...
Гърция се бори да овладее горските пожари на остров Родос
Коментари Харесай

Продължава борбата с горските пожари в Гърция

Гърция се бори да овладее горските пожари на остров Родос за седми ден, чака се стотици туристи, които бяха принудени да се изтеглят в предходните дни, да се върнат назад в своите страни, оповестява Reuters.

Около 20 000 души трябваше да изоставен домовете и хотелите в Родос през уикенда, защото пъкълът, който стартира преди седмица, се популяризира и доближи крайбрежните курорти на зеления югоизток на острова, откакто овъгли сектори земя и повреди здания.

Повече от 2000 летовници се върнаха вкъщи със аероплан в понеделник, а във вторник се чакаха още полети за репатриране. Туроператорите също анулираха идни пътувания.

Гърция постоянно е наранена от горски пожари през лятото, само че изменението на климата докара до по-екстремни горещи талази в Южна Европа, което поражда опасения, че туристите ще стоят настрани.

Стотици пожарникари, подкрепени от сили от Турция и Словакия, се бориха да укротят пожарите покрай селата Генади и Вати в югоизточната част на Родос, до момента в който горските пожари се възобновяваха при горещи и ветровити условия.

Горски пожари също бушуваха на остров Корфу, край западния бряг на Гърция, и остров Евия, покрай столицата Атина.

„ Пожарите се разгоряха още веднъж в цялата страна, само че към този момент няма застрашени обитаеми места “, сподели представител на пожарната пред Reuters.

Гръцките острови са известни измежду феновете на слънцето от цяла Европа през лятото, изключително британците и германците.

TUI, един от най-големите туроператори в света, съобщи, че анулира пътувания до Родос до петък и предлага безвъзмездни анулации или резервации за други дестинации. Той съобщи, че има 39 000 клиенти на Родос към неделя вечерта.

Холандското външно министерство издаде предизвестие за пътешестване до Родос, както и до островите Корфу и Евия.

През последните седмици в Гърция бяха следени доста високи температури и се чака живакът да се увеличи още веднъж до сряда, надвишавайки 44 по Целзий (111,2 по Фаренхайт) в някои региони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР