Гърция предложи общоевропейски механизъм за хеджиране срещу резки колебания в

...
Гърция предложи общоевропейски механизъм за хеджиране срещу резки колебания в
Коментари Харесай

Гърция измисли как да се компенсират високите цени на газа

Гърция предложи общоевропейски механизъм за хеджиране против внезапни съмнения в. Този механизъм би трябвало да помогне на семействата да се оправят с възходящите цени на силата в целия Европейски съюз, съобщи Reuters.

Цените на природния газ нарастнаха фрапантно през тази година, защото международните стопански системи се възвръщат от коронавирусната пандемия и световното търсене се повишава доста по-бързо от предлагането. Очаква се тази седмица водачите на Европейски Съюз да обсъдят дали енергийният ценови скок изисква съгласуван отговор.

В писмо до ръководителя на финансовите министри на еврозоната Паскал Донахю, гръцките министри на финансите и енергетиката приканиха Европейската комисия да обмисли основаването на общоевропейски фонд за хеджиране против скокове на цените на газа.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Цената на природния газ в Европа сложи следващ връх, пре...

Механизмът може да черпи средства от предплатени заплащания на квоти за въглеродни излъчвания, които биха били разпределени на страните от Европейски Съюз въз основа на тяхното отопление и консумация на сила и на техния БВП на глава от популацията, обявиха в взаимното писмо гръцкият финансов министър Христос Стайкурас и енергийният министър Костас Скрекас.

Гръцкото предложение включва също по този начин търг за спомагателни квоти за въглеродни излъчвания посредством системата на Европейски Съюз за търговия с излъчвания, което би довело до спомагателни доходи за страните от Европейски Съюз, с цел да им помогне да финансират компенсационни схеми за потребителите през зимния сезон.

" Безпрецедентният скок в цените на природния газ, а оттова и в цените на електрическата енергия, е огромно предизвикателство за всички страни членки на Европейски Съюз, което не може да бъде позволено само на национално равнище ", се споделя в писмото на двамата гръцки министри.

Гърция предизвести, че европейските консуматори могат да се изправят пред спомагателни разноски за сила от 100 милиарда евро през идната зима.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР