Гърция отменя задължителната ваксинацуя срещу COVID-19 за граждани над 60

...
Гърция отменя задължителната ваксинацуя срещу COVID-19 за граждани над 60
Коментари Харесай

Гърция отменя задължителната ваксинация за възрастните хора

Гърция анулира наложителната ваксинацуя против COVID-19 за жители над 60 години, съгласно изменение, импортирано от Министерството на здравеопазването на страната, написа електронното англоезинчо издание на гръцкия вестник Катимерини

Министърът на опазването на здравето Танос Плеврис сподели, че санкции няма да се постановат, защото съответната мярка е била наложена в миг, когато тази категория хора е натоварвала националната здравна система.

Плеврис сподели, че министерството обмисля способи да стимулира хората над 60 години да се имунизират. Той също по този начин повтори, че всички анулирани ограничения за ограничение на разпространяването на ковид могат да бъдат преразгледани в подобаващия миг.

Само 14% от неимунизираните гърци на възраст над 60 години, наложена от държавното управление през януари, съгласно данни на Независимия орган за обществени доходи (AADE). Неуточнен брой неплатили лица са оспорили санкцията пред локалните данъчни управляващи.

Австрия, която стана първата страна в света, въвела всеобща наложителна имунизация,, както беше планувано от началото на март, осведоми Асошиейтед прес.

Задължителната ваксина за всички пълнолетни австрийски жители беше призната със закон през февруари , няколко месеца откакто проектът за имунизиране беше разгласен за първи път на фона на вълна от случаи на делта-вариант, които обгърнаха страната след премахването на локдауна.
 Министерство на здравеопазването: Малко над 2 милиона българи са с приключен имунизационен курс
Министерство на здравеопазването: Малко над 2 милиона българи са с приключен имунизационен курс

Общо поставените дози ваксини против COVID-19 в страната са близо 4,4 млн
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР