Гърция обяви привилегии за ваксинирани, които предизвикаха негативна реакция на

...
Гърция обяви привилегии за ваксинирани, които предизвикаха негативна реакция на
Коментари Харесай

Гърция обяви, че ще въвежда привилегии за Covid ваксинирани

Гърция разгласи привилегии за имунизирани, които провокираха отрицателна реакция на опозицията и на притежателите на заведения.

Заведенията на затворено, игрища, театри и кина се разделят на две категории - " чисти " и " смесени ". В първата категория - " чисти ", ще се позволяват единствено имунизирани или със документ за преболедуван Covid-19 в последните шест месеца.

В категория " смесени " са заведенията, които могат да се посещават и от неимунизирани клиенти, само че с негативен рапид (бърз) тест.

От 15 юли ще се позволяват фенове на стадионите, само че единствено имунизирани и с маски при повърхностен потенциал от местата.

До средата на идващия месец притежателите на заведения на закрито би трябвало да изберат категория.

От централата на опозиционната партия СИРИЗА реагираха с изказване, че " министър председателят Мицотакис за следващ път демонстрира изтощение да убеди гърците да се имунизират ".

Силно недоволни са притежателите на заведения за хранене. Председателят на техния съюз Йоргос Курасис разяснява пред медиите, че тези ограничения са на практика неприложими. Той сподели, че ресторантьорите не са служители на реда, с цел да ревизират здравния статус на клиентите.

В новата разпоредба не се включват спомагателни ограничения за заведенията навън.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР