Гърция и Турция имат няколко горещи конфликтни допирни точки, на

...
Гърция и Турция имат няколко горещи конфликтни допирни точки, на
Коментари Харесай

Иван Петрински: Гърция и Турция дават сигнали за сближаване

" Гърция и Турция имат няколко горещи конфликтни допирни точки, въз основата на които са основани комплицираните взаимоотношения сред двете страни ". Това сподели пред БНР Иван Петрински, издател на български вестник в Гърция. 
В началото на седмицата турският външен министър Мевлют Чавушоглу се срещна през днешния ден с гръцкия си сътрудник Никос Дендиас и с премиера на страната Кириакос Мицотакис. .

" И двете страни печелят от тази среща.  Далечният прицел на тази замяна на любезности е идната среща на върха на НАТО  в Брюксел. И двамата водачи желаят да отидат в Брюксел с добре нагласени блюда, а не с празни ръце... Размяната на любезности демонстрира отношението на Гърция като гостоприемна, а на Турция като желаеща да се потвърди като благонадежден сътрудник на НАТО и като благонадежден предстоящ евентуален член на Европейски Съюз ". 

В предаването " Събота 150 " Петрински добави: 

" Въпросът с  малцинството в Западна Тракия се колебая да бъде зачекнат още веднъж . Там политиката е хем хората да имат еднаквост, хем да се усещат съпричастни към гръцката страната. Не мисля, че Ердоган или Чавушоглу ще съумеят да осъществяват в съзнанието на хората основаване на някаква бездна. Трудно ми е да си показва Кипър по поречието на река Марица ". 

Интервюто с Иван Петрински можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР