Гърция е готова да приема туристи това лято и тяхната

...
Гърция е готова да приема туристи това лято и тяхната
Коментари Харесай

На море в Гърция от 15 юни

Гърция е подготвена да приема туристи това лято и тяхната сигурност е от първокачествен приоритет. Това съобщи министър председателят на южната ни съседка Кирякос Мицотакис по време на посещаване на остров Санторини преди началото на туристическия сезон на 15 юни. С защитна маска на лицето Мицотакис посети здравни заведения и лекари на острова.

" Гърция е подготвена да отвори за туристи това лято, като тяхната сигурност и здраве ще са приоритет номер едно. Искаме да защитим и здравето на чиновниците и локалното население и сме сигурни, че ще успеем да го реализираме ", съобщи той.

Международните полети от и към главните летища в страната ще бъдат възобновени на 15 юни, след съвсем тримесечна обсада. На всички идващи в страната от летища с висок риск съгласно европейската организация за авиационна сигурност ще бъде изработен тест за Covid-19. В взаимозависимост от резултата посетителите може да бъдат карантинирани до 14 дни. Пасажери, идващи от други летища, ще бъдат тествани на инцидентен принцип.

Миналата година към 33 милиона туристи са посетили Гърция, като генерираните доходи са били 19 милиарда евро. Туризмът се равнява на към 2% от Брутният вътрешен продукт на южната ни съседка.

Заразените от Covid-19 там са малко над 3000 поради наложените строги ограничавания на напредването през март, отбелязва Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР