Гърците пак измислиха как да се преборят с високите цени.Гръцкият

...
Гърците пак измислиха как да се преборят с високите цени.Гръцкият
Коментари Харесай

Гърция пак ни скри шапките! Ето как борят високите цени

Гърците отново измислиха по какъв начин да се преборят с високите цени.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи 10-процентна дотация за закупуване на хранителни артикули от всяко домакинство в страната, с цел да се противодейства на тежестта на инфлацията.
-->
" От февруари идната година страната ще покрива 10% от покупките на всяко домакинство в продължение на 6 месеца в супермаркетите и предприятията за хранителни артикули (пекарни, сладкарници, рибни магазини) ", съобщи гръцкият министър председател пред Народното събрание преди гласуването на държавния бюджет за следващата година. 

" Мярката възлиза на 650 млн. евро - сума, която ще бъде покрита от облагането с налог на свръхприходите на двете гръцки рафинерии ", изясни Мицотакис. 

Физическите лица ще получат най-много 220 евро. За огромните фамилии с няколко бенефициенти общата сума ще бъде лимитирана до 1000 евро. Бенефициенти ще бъдат семейства с приход от 24 000 евро на двойка, с спомагателни 5000 евро за всяко дете.

Мицотакис също по този начин съобщи, че дотациите за електрическа енергия и природен газ в Гърция ще останат в действие, заяви БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР