Гъркинята Елина Ценго подобри върховото постижение в света за всички

...
Гъркинята Елина Ценго подобри върховото постижение в света за всички
Коментари Харесай

16-годишна гъркиня постигна резултат №1 в света в хвърлянето на копие

Гъркинята Елина Ценго усъвършенства върховото достижение в света за всички времена за девойки под 18 години в хвърлянето на копие на ученическо съревнование в Йоанина. 16-годишната атлетка завоюва купата на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през предходната година с резултат от 63.34 метра, а в Гърция усъвършенства с повече от два метра това достижение - 65.90 метра. Предишният най-хубав резултат в света за всички времена за девойки под 18 години беше 65.45 метра и беше дело на кубинката Марислеисис Дуарте от 2017 година

“Исках да слага върха, тъй като знаех, че мога да подобря резултата си. Много съм щастлива, че го направих в този момент, само че мога да подобря и този рекорд”, сподели гъркинята след мощния резултат.

Ценго изненадващо изпусна медалите на Европейското състезание за девойки под 18 години в Дьор през юли предходната година, където остана седма. Това лято обаче тя ще нападна оценките на континенталния конгрес под 20 години.

“Целта ми е орден - златният орден. Винаги се борим към най-високи резултати и с упорита работа можем да го постигнем”, добави Ценго, която ще бъде една от най-младите на Европейското за девойки под 20 години.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР