Гана официално потвърди два случая на инфектирани с марбургски вирус,

...
Гана официално потвърди два случая на инфектирани с марбургски вирус,
Коментари Харесай

Марбургски вирус в Гана

Гана публично удостовери два случая на инфектирани с марбургски вирус, извънредно заразна болест, сходна на еболата.

Двама души са дали позитивни проби за вируса по-рано този месец, съобщи Ройтерс, базирайки се на ганайската здравна работа. И двамата са умряли от хеморагичната тресчица, която предизвиква вирусът.

Тестове, осъществени в Гана, са дали позитивни резултати на 10 юли, само че резултатите е трябвало да бъдат удостоверени от лаборатория в Сенегал, с цел да се считат случаите за доказани, сподели Световната здравна организация (СЗО).

Ганайската здравна работа съобщи, че подхваща ограничения за в допълнение намаляване на риска от каквото и да било разпространение на вируса и е изолирала всички разпознати контакти, които към този момент не са развили признаци.

Това е едвам вторият регистриран случай на заразяване с марбургска тресчица в Западна Африка, отбелязва Ройтерс. Първият случай беше открит предходната година в Гвинея и от този момент не бяха открити спомагателни случаи. Двамата пациенти в южната част на Гана са развили признаци, в това число диария, висока температура, гадене и повръщане и по-късно умряли в болница, сподели СЗО.

От 1967 година, най-вече в Южна и Източна Африка, са открити десетина огромни гнезда на марбургска тресчица. По информация от СЗО смъртността от болестта при тези случаи е варирала от 24% до 88% според от варианта на вируса и качеството на лекуването.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР