“Галатапорт е един от най-големите крайбрежни проекти в света, а

...
“Галатапорт е един от най-големите крайбрежни проекти в света, а
Коментари Харесай

Посетете новото бижу на Истанбул

“Галатапорт ” е един от най-големите крайбрежни планове в света, а задачата му е да трансформира Истанбул в една от топ круизните дестинации. Пристанището ще има потенциал да посрещне 25 млн. гости годишно, в това число 7 млн. чужденци.

Районът в Истанбул, който бе затворен за обществеността повече от 200 години, отвори порти и стартира да посреща туристи.

Галатапорт е в положение да побере 3 кораба и 15 000 пасажери дневно, а магазините в региона да обезпечат работа на над 5 000 души.

Четири години лиши на строителите да трансфорат това място освен в хубав и съвременен крайбрежен център, само че и във значима арт и шопинг дестинация.

Турция е вложила близо 2 милиарда $ в този мегапроект. “Галатапорт ” Истанбул е трансфорат в същински квартал на културата, изкуствата, извършването на покупки и гастрономията.

Стотиците магнолии, маслиновите дръвчета, удобствата за отдих навън и забавните архитектурни решения бързо дават поръчка това място да стане обичано за разходки край Босфора.

Недалеч от “Галатапорт ” се намира кулата “Галата ”, “Долмабахче ”, стадионът на футболния отбор на Бешикташ, комерсиалното сърце на Истанбул – спирка Еминьоню, където е Египетският пазар.

Близо 80% от комерсиалните обекти към този момент са заети и са отворили порти, а до края на годината се чака и останалите търговски площи да бъдат оборудвани.

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР