Габровски бизнесмен съди Националната агенция за приходите за рекордните 1

...
Габровски бизнесмен съди Националната агенция за приходите за рекордните 1
Коментари Харесай

Бизнесмен съди НАП за 1 млрд. лева, заради тях фалирал и се разболял

Габровски предприемач съди Националната организация за приходите за рекордните 1 милиард лв.. Мартин Петров е внесъл исковата молба по Закона за отговорността на страната и общините на 1 декември в Административния съд. В нея той показва, че здравето му е унищожено поради тормоз от данъчните.

Преди 7 години Мартин Петров се връща от чужбина и стартира бизнес със зърнени култури. Търгува с сътрудници от Гърция и Италия и Кипър. Само за няколко години развива бизнеса си, през 2016 година оборотът на компанията доближава 3,5 млн. лв..

" И от март 2017 година започнаха първите инспекции. След това постъпва ново искане и са ми наложили 22 акта. Бяхме в съда, с цел да апелираме тези актове. 19 от тях отпаднаха, три бяха доказани. След като Национална агенция за приходите видя, че множеството актове са отпаднали, стартира инспекция след инспекция отново по разяснение на случаи. Започнаха проверка, която продължи към 8 месеца ", споделя предприемачът пред BG ON AIR.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Върховният административен съд и Националната организация за при...

Той твърди, че инспектори от дирекцията на Национална агенция за приходите в Бургас очаквали финансови тласъци от него. След като отказал, тормозът от данъчните траял. Междувременно Мартин е диагностициран с тежко сърдечно заболяване.

" Един контрольор по приходите загатна, само че няма по какъв начин да стане, да влизам в корупционна скица. Не мога да извадя праи, аз си заплащам налозите, ще си изтърпя наказванията, в случай че актовете са верни. Спрях да върша всичко, телефонът си го изключих, стопирах да работя, стопирах да се грижа за фамилията си и за детето си. Спрях да правя всякаква активност, не желаех да разясня с никого. Преместих се в Германия единствено, с цел да не претърпявам това нещо в България ", показа за издевателството Петров.

Адвокат Десислава Колева изясни, че клиентът ѝ съди за 1 милиарда лв. Национална агенция за приходите, само че не поради имуществената полза. " Бизнесът му е унищожен, дотам, че все още той е останал без никакви приходи, като се изключи пенсията, която получава по неработоспособност ", посочи юристът.

44-годишният предприемач съобщи, че няма какво да губи от делото. А в случай че получи компенсацията, ще го даде за щедрост. " Българското общество да не се опасява - това е идея, не става дума за пари! Това е за нашите деца, аз от тези пари не желая, ще бъдат раздадени ", безапелационен е Петров.

От Национална агенция за приходите обявиха, че не са осведомени със случая. Очаква се делото да бъде планувано за началото на новата година.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР