Габриела Славова, обвинена заедно с майка си в убийството на

...
Габриела Славова, обвинена заедно с майка си в убийството на
Коментари Харесай

Детето на Пейо Пеев било неглижирано от майка си, установила Закрила на детето през 2021г.

Габриела Славова, упрекната дружно с майка си в убийството на Пейо Пеев, е посещавала обществена услуга за надграждане на родителския потенциал в Бургас откакто локалния отдел " Закрила на детето " е открил неглижиране на детето ѝ от Пейо Пеев. Случаят е от 2021-а година.

Пред Българска национална телевизия през днешния ден приказва комшия на Габриела в Бургас, който описа, че дамата е оставяла без контрол по-големия си наследник, когато той е бил на 3-годишна възраст. След като подал сигнал до полицията, мъжът неведнъж е получавал закани от фамилията.

Габриела Славова, майка ѝ – Красимира Трифонова и баба ѝ, дружно с по-големия наследник на обвинената от 2020 година живеели кооперация в бургаския кв. Лазур. Според техен комшия, който сега е общински консултант, не са полагани съответни грижи към детето. Казва, че е очевидец на това по какъв начин е оставало единствено, без контрол.

„ Малкото ѝ дете, което тогава беше на 3 година, излезе полуголо на стълбищната площадка и стартира да реве: Мамо, мамо, къде си. И аз в този миг разбрах, че детето е останало единствено. Затичах се след него и го хванах, тъкмо преди да го удари една кола “, споделя Владимир Павлов.

За случая Владимир Павлов е алармирал полицията, която се отзовала на сигнала и издирили майката.

„ На въпроса, пред мен, аз бях тук, за какво е оставила детето единствено, тя сподели, че имала някаква служебна работа и няма никакъв проблем, тъй като то е 3 годишно и единствено може да се гледа “, споделя той.



Според думите на мъжа от този момент е подложен на тригодишен тормоз и закани от страна на фамилията на Габриела.

„ Да ви призная всички закани през тези три години ми се костваха неуместни от страна на жена, тъй като бяха: " Ще те убия! ", " Ще те наръгам! " и ми звучаха смешно, само че откакто разбрах, че Пейо е погубен по този жесток метод, в действителност се тормозих за психологичното здраве на тези дами и за живота на децата и на внуците, които живеят, дружно с мен тук.

Това е имейл адресът, от който Красимира Трифонова пуска тъжби против всички съседи, жители и против мен. От името на външно министерство е имейла до институциите. И споделят тук сериозен е сигнала, очевидно този човек е сбъркал и стартира психическият тормоз върху мен ", споделя Павлов.

Опитахме да открием и бабата на Габриела на адреса, на който живее, само че не успяхме. Според съседи бабата е напуснала жилището ден, откакто е станало ясно за убийството.

„ Аз персонално не съм ставал очевидец на някакви спречквания с тях. Чувал съм такива неща попринцип, само че в действителност не ги познавам хората, единствено съм ги засичал на здравей, здрасти, като съседи, не освен това ", споделя Тодор Страволемов, комшия.

От отдел „ Закрила на детето “ в Бургас, които са се отзовали на сигнала на Владимир Павлов отхвърлиха да е имало дело за отнемането на родителските права на Габриела. По случая от 2021-а е работено година и половина. За сигнала е известена Районната прокуратура в Бургас. Образувано е досъдебно произвеждане, което в следствие е прекъснато, заради липса на закононарушение.

" Нямаме данни да е завел бащата или който и да е дело за анулация на наставнически права. От страна на Дирекция " Социално подкрепяне " -Бургас няма заведено такова дело. Проверката откри, че действително - да, има неглижиране на детето, заради което сме приложили мярка за протекция в фамилна среда. Насочили сме я и към обществена услуга за надграждане на родителския потенциал - майката да стане по-чувствителна към потребностите на детето. Посещавала е, съдействала е на услугата. Нямали сме сигнали от бащата. В диалог след приемане на сигнала, ние сме го уведомили, бащата сподели, че майката доста положителни грижи поставя за детето и той няма никакви учредения за терзания ", съобщи Димитрина Чочарова, шеф отдел „ Закрила на детето “ – Бургас.

Габриела Славова беше пусната под домакински арест с аргумента, че би трябвало да се грижи за децата си. По-късно те бяха преместени при майката на убития Пейо Пеев.

Давид Сукнаров/Мила Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР