Габриела Петрова направо дългоочаквано завръщане в сектора за троен скок

...
Габриела Петрова направо дългоочаквано завръщане в сектора за троен скок
Коментари Харесай

Страхотно завръщане за Габриела Петрова - победа и най-добър резултат в Европа за сезона

Габриела Петрова напряко дълго чакано завръщане в бранша за троен скок след 18 месеца неявяване.
Прочетете още
Сребърната европейска медалистка в зала от 2015 година и четвърта от планетарния конгрес същата година взе участие отвън класирането на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в столичната зала “Фестивална ”. Възпитаничката на Атанас Атанасов реализира 14,38 метра в своя втори опит.

Петрова, която в последните две години имаше доста здравословни проблеми, направи още един сполучлив опит, в който се приземи на 14,16 м. Постижението от 14,38 м е №1 в Европа за сезона, пише Спортал.

Нормативът за присъединяване на международното състезание в зала в Глазгоу от 1 до 3 март е 14,62 м, като пред Петрова ще има още надпревари, на което може да опита да се оправи с този метраж. Балканиадата в Истанбул е на 10 февруари, а седмица по-късно в София следва и националният шампионат за мъже и дами.

Титлата в дисциплината при девойките до 20 година Спечели Надежда Вражева от Ботев (Пд) с 12,27 м. Среброто заслужи съотборничката й Петя Бозукова с един сполучлив опит от 11,69 м, а бронзът е за Михаела Иванова от „ Джордан “ с 11,61 м.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР