Габриела Димитрова ще открие българското участие на Световното първенство по

...
Габриела Димитрова ще открие българското участие на Световното първенство по
Коментари Харесай

Стойка Петрова няма да участва на Световното в Русия

Габриела Димитрова ще открие българското присъединяване на Световното състезание по бокс за дами в Улан-Уде (Русия). Бронзовата медалистка от Европейските игри в Минск се качва на кръга на следващия ден, като нейна съперничка в категория до 51 кг ще бъде англичанката Тори-Елис Уилетс. Габриела е сложена под номер 8 в схемата.

Световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова почива в първия кръг при 57-килограмовите, като чака победителката от мача сред Нейти Петесио (Филипини) и Джуделен Ромеу (Бразилия). Станимира, втора в схемата на шампионата, ще боксира в събота.

От втория кръг стартира и Севда Асенова. В понеделник 48-килограмовата ни шампионка, която е пета сложена, ще се изправи против Фатиха Мансури (Алжир).

В понеделник е и мачът на Мелис Йонузова. Втората в схемата на категория до 64 кг българка ще се изправи против Мафтунахон Мелиева (Узбекистан). Двубоят е от първия кръг.

Участие на международното състезание няма да вземе Стойка Петрова. Двукратната сребърна медалистка от международни шампионати трябваше да боксира в категория до 54 кг, само че от УАДА отхвърлиха да я върнат в описите си по-рано от процедурния период от 6 месеца след изваждането й от тях. Така в Улан-Уде България ще бъде показана от 4 боксьорки.
 Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР