Гъбите Шимеджи са доста популярни в Япония. Те имат пикантен

...
Гъбите Шимеджи са доста популярни в Япония. Те имат пикантен
Коментари Харесай

Как ще повлияе на здравето ти консумацията на Гъби Шимеджи?

Гъбите Шимеджи са много известни в Япония. Те имат лют мирис и изострен усет, когато са свежи, а са меки и орехови, когато се готвят.

Гъбите са огромен източник на протеини, мед, калий, цинк, селен и витамини от група-B. Също по този начин са богати на диетични фибри и са с ниско наличие на наситени и ненаситени мазнини.

Тиаминът (витамин В1) е значим витамин, защото разгражда захарите в организма. Той също по този начин оказва помощ да се поддържа здравето на нервите и сърцето. Витамин B6 оказва помощ да поддържате имунната система в положително работно положение. Той подкрепя разграждането на мазнини, въглехидрати и аминокиселини, като в същото време оказва помощ да се поддържа здравето на лимфните възли. Освен това витамин B6 оказва помощ да се контролират равнищата на кръвната глюкоза.

Витамин B9 или фолат е значим витамин за чернодробната функционалност, а също по този начин и доста потребен за бременни дами, оказвайки значимо въздействие за здравето на бебето. Витамин В12 оказва помощ за опазване на неврологичната функционалност и синтеза на ДНК. Той също играе основна роля в здравето на алените кръвни кафези. Нервната система разчита на него за вярната си функционалност.

Диетичните фибри подтикват храносмилането и перисталтиката, като оказват помощ за облекчение на храносмилането и проблеми със запека. Калият е главен минерал, който подкрепя регулирането на течностите, протеиновия синтез и сърдечносъдовото здраве. Високите равнища на калий се свързват с понижен риск от инсулт, възстановяване на контрола на кръвното налягане, както и здравето на костите.

 Бели гъби Шимеджи Снимка: Silver Tree

Здравните изгоди от цинка включват вярното действие на имунната система, храносмилането, контрола на кръвната захар и енергийния метаболизъм.

Гъбите Шимеджи имат внимателен мирис, прелестен усет и неоспорими изгоди за здравето на организма - това са основателни аргументи да се включат към наложителното меню на всеки човек.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР