Г-н Гешев разгласи СРС, чиято цел беше конфронтация и притискане

...
Г-н Гешев разгласи СРС, чиято цел беше конфронтация и притискане
Коментари Харесай

Рашков: Гешев притискаше президента

Г-н Гешев разгласи СРС, чиято цел беше борба и прилепяне на президента, друга цел аз не виждам. Това сподели вицепремиерът и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на чуването си в Народното събрание.  Повод е отчета му, въз основа на който, правосъдният министър Янаки Стоилов внесе искане за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев. След 7 часа диспути през вчерашния ден Висш съдебен съвет сподели, че няма съображение да преглежда настояването.

СРС се употребяват единствено за само на наказателното произвеждане и за запазване на националната сигурност, а лицата, на които са станали известни тези обстоятелства, са длъжни да не ги разгласяват, акцентира Рашков. " В съответния случай ние сме изправени пред догадка, в която те са разгласени. Разгласени са обществено сега, в който основния прокурор правеше искане да се отговори на нещо, което е пределно ясно. Има или няма имунитет президента. Изнасянето на тези данни на уеб страницата на прокуратурата естествено, е коства ми се, че няма задача и цел да спомага за откриване на обективната истина, нито пък или още по-малко към запазване на националната сигурност ”, сподели още МВР-шефът.

" Подчертавам в правосъдната процедура има случаи на наказание на разположение тъкмо за това закононарушение. Тъй като в нашата Конституция категорично е посочено, че България е правова страна, би трябвало да си сложим въпроса, откакто един човек е наказан за такова закононарушение и в този момент различен е направил също такова закононарушение, следва ли да се образува наказателно произвеждане и против този или не ", сподели още Рашков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР