Г-н Доган ще поеме ръководството до провеждането на Националната конференция

...
Г-н Доган ще поеме ръководството до провеждането на Националната конференция
Коментари Харесай

Пеевски: Oставката на Карадайъ e негово решение, не е нещо особено

Г-н Доган ще поеме управлението до провеждането на Националната конференция на Движение за права и свободи, добави Пеевски.

По думите му тя се чака да се състои февруари и за насрочването ѝ се чака решение на Централния съвет на партията.

На въпрос дали Карадайъ ще остане народен представител, Пеевски уточни, че това е персонално решение на Карадайъ. Разговаряхме, само че не сме дискутирали тези тематики, разяснява той.

Започваме нашия естествен цикъл, сподели Пеевски. По думите му на 17 ноември се чака съвещание на Централния съвет, където ще насрочи провеждането на Националната конференция.

Мисля, че ще чуем задоволително от самите тях и какви са претекстовете това да се случи. Така Даниел Лорер от ПП-ДБ отговори на въпрос в студиото на " Още от деня " по изненада ли е оставката на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Предлагам да оставим вътрешнопартийното управление на други партии на самите тях. Мисля, че ще чуем задоволително от самите тях какви са претекстовете това да се случи. Това, което за нас е доста по-важно и аз съм убеден, че това ще бъде по този начин, е постоянството на Движение за права и свободи в това, което те са дали обещание освен в българския парламент, а на цялото българско общество - конституционна промяна, която най-сетне да раздели политика от правораздаване у нас. Това е същинската задача на партиите, които са дали обещание тази промяна. Аз имам вяра, че каквито и кадрови промени да се случват в Движение за права и свободи, те имат нужната политическа мъдрост, с цел да знаят, че това е пътят, който би трябвало да следваме ", сподели Лорер.

Според него забавен факт е, че Доган поема управлението на партията:

" Той е бил там задоволително дълго, с цел да схваща историческата значимост на процесите, които протичат в България сега. "

" Така е решил притежателят на Движение за права и свободи - Ахмед Доган, по този начин е постъпил. Движение за права и свободи си е лична партия, видяхме и при номинацията на кметовете - отива там, на килимчето, той взема решение кой ще бъде номиниран ". Това съобщи пък някогашният народен представител, някогашен зам.-кмет на София, някогашен основен секретар на Съюз на демократичните сили в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS.

" Моделът на Движение за права и свободи стана модел на всички партии, виждам, че няма коментар и в медиите - до последния миг се чакаше кой ще бъде номиниран за кмет на София, виждаме и номинациите в ПП-ДБ и до ден сегашен се питат кой реши Терзиев да им е претендентът. Партиите би трябвало да бъдат институции на демокрацията ", сподели Сотиров.

Той напомни, че преди е имало вътрешни избори в партиите, а в този момент всичко става с решението на един стеснен кръг. Маниерът на всички диктатори е да вършат от време на време профилактика на втория ешелон, изясни някогашният политик от Съюз на демократичните сили.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР