Полша ще отпусне допълнителни 100 милиона злоти за укрепване на

...
Полша ще отпусне допълнителни 100 милиона злоти за укрепване на
Коментари Харесай

Доналд Туск отделя 100 млн. злоти за разузнаването в Полша от своя резерв

Полша ще отпусне спомагателни 100 милиона злоти за подсилване на своите разследващи служби , съобщи през днешния ден министър председателят Доналд Туск, като предизвести за възходяща опасност от Русия. Това предават от Reuters.

Според полското държавно управление позицията на страната като разпределителен център за доставки за Украйна я е трансформирало в основна цел за разследващите служби на Москва. Тези опасения се изостриха предходната седмица, когато арбитър с достъп до военна секретна информация е минал към съветския съдружник Беларус.

" Реших да отделя 100 милиона злоти от личния си запас, запаса на министър-председателя, за подсилване на организациите за вътрешна сигурност и разузнаване ", удостовери Туск на конференция. Според него съветските старания за дестабилизиране на европейските страни, изключително в Полша и балтийските страни, ще се засилят в навечерието на европейските избори през юни.

" Ще би трябвало да влагаме повече запаси, време, повече дейности, когато става въпрос за нашите специфични служби ", добави още министър председателят.

През последните десетина седмици, също с помощта на поддръжката на своите съдружници, Полша е осуетила опити за бойкот и палежи, твърди Туск. По негови думи към момента няма доказателства, че пожарите в Полша през последните дни са дело на външни сили.

" В момента работата в Европа по метода за приемане на средства, по европейските отбранителни облигации, Европейска инвестиционна банка (Европейската капиталова банка) и вероятното потребление на средства, които няма да бъдат употребявани от националните проекти за възстановяване(от COVID) завършва ", обясни министър председателят, като добави, че Полша евентуално ще получи средства от Европейски Съюз, с цел да подкрепи укрепването на границата си с Беларус.

" Не би трябвало да има дефицит на средства. Полша и полската граница ще бъдат приоритет ", безапелационен е той.

Припомняме, редица държави-членки на Европейски Съюз  срещу тях. Сред тях беше и Полша, която заяви за.

На 11 май Полша стартира работа по по-нататъшното , за справяне с незаконната имиграция от Беларус.
 Доналд Туск още веднъж прикани Европа да усили разноските си за защита
Доналд Туск още веднъж прикани Европа да усили разноските си за защита

Европа би трябвало да усили отбранителните си качества, с цел да бъде безвредна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР