Г-н Делян Пеевски няма нищо общо с ББР. Г-н Пеевски

...
Г-н Делян Пеевски няма нищо общо с ББР. Г-н Пеевски
Коментари Харесай

Цонев избухна: Стига! Възраждане искат да се качат върху високия гръб на ДПС, за да ги забележат

Г-н Делян Пеевски няма нищо общо с ББР. Г-н Пеевски не е взимал в никакъв случай заеми от ББР. Свързани лица с господин Пеевски в никакъв случай не са взимали заеми от ББР. Г-н Пеевски не дължи нищо на ББР и в никакъв случай не е взел участие нито в управителния съвет, нито в каквито да било органи на ББР. Това съобщи ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Йордан Цонев, отговаряйки на внушения, направени от депутати на „ Възраждане “ по време на дебатите за одобрение на Гаранционното съглашение сред Европейската капиталова банка като бенефициер и Република България като поръчител по отношение на Договор за финансиране сред Европейската капиталова банка и „ Българска банка за развиване “ ЕАД за заем, провиснал на ББР за дребните и междинните предприятия и предприятия със междинна пазарна капитализация.
Г-н ръководител не позволявайте от тази естрада да се приказват лъжи, с цел да не кажа откровенни неистини, прикани Йордан Цонев. И добави: „ Разбирам, че някои хора желаят да се качат върху високия тил на Движение за права и свободи, с цел да ги виждат в обществото “.
Г-н Пеевски няма нищо общо с ББР. И за това има документи, които ние сме чели от тази естрада. Не за първи път е опитът да се преписват на господин Пеевски неща, които не са факт. Да се вършат клевети и да се приказват откровенни неистини, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи.
Фактите са такива! И банката, и господин Кирил Петков в качеството му на министър на стопанската система, след това и на министър-председател, и способените лица, които отговаряха за банката, документално дадоха отговор, че няма данни господин Пеевски или свързани по какъвто и да било метод с него лица да са взимали заеми от ББР, акцентира още един път Йордан Цонев. Тук в продължение на един час слушаме по какъв начин ратификационното съглашение по отношение на гаранцията, която би трябвало да се даде, с цел да се ратифицира заемът за дребните и междинни предприятия, има нещо общо с господин Пеевски. Не, няма, несъмнено, нищо общо, безапелационен бе Цонев.
Г-н ръководител, напомнете на тези, които приказват от трибуната, че не се намират в махалата, където да лъжат на воля, а са в българския парламент и носят отговорност за думите си. Нито едно от нещата които споделиха, не дава отговор на истината, акцентира Йордан Цонев.
Ние зададохме писмен въпрос на Кирил Петков, какви са обстоятелствата. И отговорът, прочетен от тази естрада, беше, че няма такива данни, съобщи Цонев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР