Г-жо Велкова, тъй като се тук, ще ви помоля да

...
Г-жо Велкова, тъй като се тук, ще ви помоля да
Коментари Харесай

Крясъци тресат НС! Милиарди скараха депутатите. Делян Добрев срази Василев: Докарахте ни дотук

Г-жо Велкова, защото се тук, ще ви помоля да разрешите спор сред мен и господин Василев. Тези 38 милиарда неприятен сън ли са или сте ги записали във вашата средносрочна фискална прогноза, която имам пред себе си. 48 милиарда дълг и рефинансиране или 38 млрд дълг. Лош сън, господин Василев, е че ни докарахте до тук. Това сподели енергийният специалист от ГЕРБ Делян Добрев пред народните представители.

„ Извън това какъв брой неприятен сън е политиката на Асен Василев, която ни вкара в рецесия, желая да разясня някои неща, свързани с удължителния закон. Всички приказваме за разноски и е хубаво да вършим такива. Трябва ни висок стопански напредък. Питам към този момент два месеца, при разискването на сходен вид законопроекти, кое два на сътрудниците учредения да са оптимисти за икономическия напредък през 2023 година. Аз съм черноглед. Маса анализатори споделя, че ни чака сложна 2023 година. През 2022 година икономическият напредък се дължи на три неща произвеждане на въглища и ток, експорт на горива и експорт на муниции “, добави той.

Добрев съобщи, че тези три бранша работят на 100% от своя капацитет все още и не може да има спомагателен стопански напредък от тях.

„ Забелязваме косвени знаци, че се намираме в криза. Китай отвори своята стопанска система и отстраниха рестриктивните мерки и чакахме цената на газа да скочи, а тя падна. Ако я погледнете сега е 90 $. Това е знак, че стопанската система се забавя. За цените свикнахме да порастват непрекъснато, само че и лихвите порастват “, разяснява още депутатът от ГЕРБ.

Бившият финансов министър и сегашен депутат от Политическа партия Асен Василев изиска имитация.

„ Г-н Добрев, очевидно сте пропуснали момента, когато растежът на индустриалното произвеждане в България беше най-голям в Европейски Съюз. Питате от къде ще дойдат и ще ви обясня “, сподели той и изброи какъв е растежът в другите браншове на производството за последната година.

„ Тезата, че растежът на стопанската система са експорт на оръжие и сила, не е правилно. Това не се беше случвало в последните 10 години “, обърна се Василев към Добрев.

„ Г-н, Добре вие разумно се пробвате да обясните някои неща, само че против вас има популизъм и измама. Опитвате се да обясните тези неща на хора, които провокираха инфлацията.За първи път от 25 години има понижаване на покупателната стойност на хората. Намираме се в рисков исторически миг, тъй като в случай че приемем всички оферти, ще счупим страната. Слава Богу, има няколко парламентарни групи, които имат разсъдък. Не знам популизъм или бюджетна шмекерия да го нарека, само че желаете да ни върнете към 96-та година. Знаехме до какво води тя, само че очевидно вашият политически триумф е по-голям от счупването на страната “, съобщи някогашният учебен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Красимир Вълчев.

Делян Добрев изиска дуплика от Минчев.

„ Чак в този момент прозрях за какво Василев не може да направи един бюджет. На 3 месеца вкарва един и той не минава, тъй като гледа обратно. Трябва да гледа напред. Обясних ви, че тази наклонност не може да продължи. Г-н Димитров сподели да се молим за стопански напредък сред 1-2%. Молим се, господин Димитров. Такива са прогнозите. На Българска народна банка прогнозата е 0,1% “, сподели депутатът от ГЕРБ.

„ Не чух въз основата на какво ще имаме висок стопански напредък. Имаме едни текстове, обаче записваме разноски и доходи без да имаме бюджет. За това, че приходите не могат да догонят инфлацията, несъмнено сте видели, че кашкавала е 30 лева, а сиренето е 20 лева И няма значение какъв брой е пенсията, тъй като през 96-та имаше пенсии по 3 хиляди, които се равняваха на 3 $ и не можеше да се купи нищо с тях “, заключи Добрев от трибуната.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР