Футболният шампион на България Лудогорец ще играе с белгийския гранд

...
Футболният шампион на България Лудогорец ще играе с белгийския гранд
Коментари Харесай

Белгийски гранд застана на пътя на "Лудогорец" в Европа

Футболният първенец на България " Лудогорец " ще играе с белгийския гранд " Андерлехт " в плейофите на Лигата на конференцията. Това отреди жребият за първата елиминационна фаза в третия по мощ европейски клубен шампионат, изтеглен през днешния ден в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

Домакин по традиция беше медийният шеф на континенталната федерация Педро Пинто, а водещ - зам. генералният секретар Джорджо Маркети. Отговорността да вади топките от урните беше на посланика на шампионата този сезон Владимир Шмицер, на който асистираше шефът на евротурнирите и на календара на УЕФА Тобиас Хетщюк.

Разградчани бяха в урната на непоставените дружно с останалите седем отбора, приключили на трето място в груповата фаза на Лига Европа. Поставени пък бяха осемте тима, заели второ място в Лигата на конференцията.

Листчето с името на " Лудогорец " остана последно в кристалната купа, когато към този момент беше предизвестено и кой ще бъде противникът - рекордьорът с 34 трофеи на Белгия " Андерлехт ". Тимът може да се похвали и с значително триумфи на Стария континент - притежател е на Купата на УЕФА (1983), повторен притежател на КНК (1976, 1978) и повторен притежател на Суперкупата на Европа (1976, 1978).

Първият мач ще бъде на 16 февруари на ст. " Хювефарма Арена " в Разград, а реваншът - на 23 февруари на ст. " Лото Парк " в Брюксел (бившия " Констант Ванден Сток " ).

Забележителното е, че в плейофите на Лигата на конференцията вземат участие представители на 14 разнообразни страни, като единствено Италия и Белгия са с по два тима. Останалите страни са Азербайджан, България, Кипър, Молдова, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Турция, Украйна, Швейцария.

Победителите от тази фаза на елиминациите ще се класират за 1/8-финалите, където след нов чоп ще срещнат спечелилите в осемте групи на ЛК. Домакин на финала на 7 юни 2023 година ще бъде ст. " Фортуна Арена " - домът на " Славия " (Прага) в чешката столица.

 

ПЛЕЙОФИ В ЛИГА НА КОНФЕРЕНЦИЯТА 2022/2023

" Карабах " - " Гент "

" Трабзонспор " - " Базел "

" Лацио " - ЧФР (Клуж)

" Будьо/Глимт " - " Лех " (Познан)

" Спортинг " (Брага) - " Фиорентина "

АЕК (Ларнака) -  " Днипро-1 "

" Шериф " (Тираспол) - " Партизан "

" Лудогорец " - " Андерлехт "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР