Футболният съюз на Словения уволни старши треньора на националния отбор

...
Футболният съюз на Словения уволни старши треньора на националния отбор
Коментари Харесай

Словения остана без селекционер

Футболният съюз на Словения уволни старши треньора на националния тим Томаж Кавчич след по-малко от година на поста.

64-годишният експерт пое състава на 4 декември, само че в седем мача под негово управление отборът позволи пет загуби и завоюва единствено един път.

Словения е финален в групата си в новия шампионат на УЕФА Лига на нациите след три провали и домакинско тъждество с Кипър.

" Решението за освобождението на Кавчич беше взето основно поради слабите резултати в Лигата на нациите ", разгласи президентът на футболната централа на страната Раденко Миятович.

Той призна, че един от разновидностите за нов селецкионер е Матиаж Кек, само че добави, че има и други варианти, в това число и задгранични експерти.

" Желанието ни е да назначим новия старши треньор допустимо най-скоро. Но видяно реалистично, това надали ще стане толкоз бързо. Искаме да изберем най-подходящата кандидатура, човек, който е убеден, съдбоносен и с нрав на победител. Затова сме подготвени да изчакаме, в случай че е належащо. Ако не успеем до идващите ни публични мачове, тимът ще бъде воден краткотрайно от някой от актуалните помощници или от човек от спортно-техническия щаб на футболния съюз ", изясни Миятович.

Словения ще одобри Норвегия на 16 ноември, а три дни по-късно гостува на България в последните си два мача от Лигата на нациите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР