Футболната звезда на Барселона Жерард Пике, който е част от

...
Футболната звезда на Барселона Жерард Пике, който е част от
Коментари Харесай

Пике иска да мести Купа Дейвис през септември

Футболната звезда на Барселона Жерард Пике, който е част от вложителите, трансформирали формата на тенис-турнира Купа " Дейвис ", към този момент има нови хрумвания по кое време да се организира надпреварата, разкрива Gol. Той желае да го трансформира в супер-събитие през септември. Но с цел да се случи това, той би трябвало да получи поддръжката от АТР.
Мъжът на Шакира в последните години е част от голям брой планове отвън своя спорт, а в този момент е представител на консорциума Космос, който вложи 3 милиарда $ за 25 години. На всички е ясно, че шампионат като този с присъединяване на огромните звезди в тениса, не е подобаващ в календара в края на годината.  Но като за първо издание на новия формат, който събра 18 тима и се организира в мадридската Ла Каха Магика- хазаин и на идващото издание през 2020-а година, може да означи триумф макар някои рецензии. Мачовете бяха забавни, макар че завършваха късно през нощта и се бореха за повече зрителско внимание.
Новата Купа на АТР, която започва след 6 седмици и събира 24 тима. Мачовете би трябвало да се играят в Австралия тъкмо преди началото на първия шампионат от Големия шлем- Откритото състезание на Австралия в Мелбърн.
А концепцията на Пике е да сплоти двата шампионата и да получи повече поддръжка от АТР за избора на подобаващ интервал за осъществяване. Той игра в мача на Барселона против Леганес, извоюван с 2:1 в Примера, преди да направи малко посещаване на Мадрид за мача сред Испания и Англия от тенис-турнира за Купа Дейвис. И самичък признава, че двете събития са прекомерно близо едно до друго в тенис-календара, което не подсигурява триумфи. Реализира ли се концепцията на Пике обаче това ще значи, че шампионата по тенис от АТР 250 в София, който бе изместен за следващата година през септември може и да не събере мощни състезатели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР