Футболната федерация на Хърватия отнесе наказание от УЕФА заради расистко

...
Футболната федерация на Хърватия отнесе наказание от УЕФА заради расистко
Коментари Харесай

УЕФА раздава правосъдие. Ето кой си изпати

Футболната федерация на Хърватия отнесе наказване от УЕФА поради " расистко и дискриминационно държание ". През септември отборът надиграха с 3:1 като посетител състава на Австрия, като съгласно европейската централа по време на срещата последователи на " шахматистите " са отправяли обиди на расистка основа, а също така са е имало и крайнодесни викания. Това заяви БГНЕС.

Заради това държание на почитателите, хърватската федерация ще би трябвало да заплати санкция в размер на 43 хиляди евро - 20 хиляди евро за дискриминация и 23 хиляди евро за други произшествия във Виена.
-->
Освен това при идващото си домакинство хърватските национали ще играят на отчасти затворен стадион. " Ватрените " ще изтърпят наказването си в мача против Уелс от квалификациите за Евро 2024 през март следващата година.

В момента селекцията на Златко Далич се готви интензивно за Световното състезание в Катар, което започва на 20 ноември. Преди да отпътуват за Близкия изток вицесветовните първенци от Мондиала в Русия ще изиграят една последна контрола против Саудитска Арабия на 16 ноември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР