Футболистите на Шалке 04 продължиха отличната си серия и записаха

...
Футболистите на Шалке 04 продължиха отличната си серия и записаха
Коментари Харесай

Шалке 04 свали Лайпциг от върха

Футболистите на Шалке 04 продължиха отличната си серия и записаха четвърта поредна победа, която ги изкачи до третото място в класирането на Бундеслигата. “Кралскосините” победиха с 3:1 при гостуването си на Република България (Лайпциг), нанасяйки двоен удар по противника - това бе първа загуба за домакините, а също така те сдадоха първото място в подреждането на немския хайлайф. За последно отборът от " Фелтинс Арена " бе побеждавал водача в шампионата преди 8 години.

What a save by NUBEL to deny Leipzig the early lead! 0-0 #RBLS04 pic.twitter.com/amuRBXzFRX
— Stoneey (@Stoneey_33) September 28, 2019
Гостите откриха в 29-ата минута след прелестно осъществяване на заучено състояние. Центиране от корнер откри Омар Маскарей, който отклони топката с глава към Салиф Сане, а той от своя страна я прати в мрежата, още веднъж с глава за 1:0. Минути преди полувремето Шалке получи правото да извърши дузпа, а Амине Aрит означи от 11 метра, с цел да удвои - 2:0 в 43-ата минута. Мароканецът към този момент има 4 гола от началото на сезона, което е върхово достижение в кариерата му до момента.

04 goals already this season #s04 | #RBLS04 pic.twitter.com/XMJOX8911P
— FC Schalke 04 (@s04_en) September 28, 2019
Дебютното попадение в Бундеслигата на Раби Матондо усили преднината на тима от Гелзенкирхен до 3:0. 19-годишният младеж на Манчестър Сити приключи невъзмутимо с десния крайник скоростна офанзива на своя отбор в 58-ата минута, a асистенцията бе на името на Арит. Емил Форшберг понижи изоставането на " алените бикове " с гол в 83-ата минута, само че той пристигна и с доза помощ от Александер Нюбел. Младият вратар на Шалке не съумя да улови топката след мощния шут и тя се озова във вратата му.

С днешните три точки Шалке усили актива си до 13 точки, колкото има и Република България (Лайпциг), като двата тима са надлежно на трето и второ място, а на върха е Байерн (Мюнхен).

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Бундеслига 6 кръг, събота 28 септември  Ред Бул Лайпциг 1:3краен резулат  Шалке 04
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР