Футболистите на Милан Тиемуе Бакайоко и Франк Кесие са глобени

...
Футболистите на Милан Тиемуе Бакайоко и Франк Кесие са глобени
Коментари Харесай

Бакайоко и Кесие отнесоха санкции заради скандала с фланелката

Футболистите на Милан Тиемуе Бакайоко и Франк Кесие са санкционирани с по 33 000 евро поради абсурда с фланелката на Франческо Ачерби от Лацио след края на мача сред двата отбора в Серия “А” на 13 април, твърди ANSA. Отделно самият клуб от Милано е глобен с 20 000 евро. В същото време римският клуб няма да бъде глобен поради расистки викания на ултрасите си от дуела против Удинезе.

Преди седмица тъмнокожите състезатели на Милан развяха екипа на Ачерби като трофей пред своите почитатели, с което демонстрираха пренебрежение. В дните преди дуела бранителят на Лацио влезе в неприсъствен спор в Twitter с Бакайоко за това кой тим е по-силен. След последния съдийски сигнал Ачерби прикани за помиряване и си замени фланелката с французина, вярвайки, че всичко е забравено. Халфът на Милан обаче незабавно я развя пред агитката на “росонерите”.

По-късно Бакайоко и Кесие се извиниха за постъпката си.

Двамата са приели обвиняването на прокурора на Италианската футболна федерация Джузепе Пекораро и в тази връзка наложените парични санкции са с 1/3 по-ниски от естественото.

В същото време наподобява, че Лацио ще се отърве от наказване, от каквото беше застрашен поради следващата демонстрация на расизъм от последователите си. По време на миналата среща с Удинезе в сряда агитката на столичани наскърбяваше Бакайоко с “Този банан е за теб, Бакайоко”.
Lazio's Curva Nord with racist chants directed towards Bakayoko during the game against Udinese yesterday:

" This banana is for you Bakayoko "

Disgraceful. Let's see if the Italian media is going to cover this like they did with a harmless joke last week.pic.twitter.com/eVoUFewLoi
— TheMilanBible (@TheMilanBible) April 18, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР