Футболистите на Левски и Лудогорец ще определят довечера съперника на

...
Футболистите на Левски и Лудогорец ще определят довечера съперника на
Коментари Харесай

Левски и Лудогорец излизат в непредвидим сблъсък

Футболистите на Левски и Лудогорец ще дефинират тази вечер противника на ЦСКА София във финала на шампионата за купата на България. Двата отбора излизат от 19.00 часа на стадион " Георги Аспарухов " в предстоящ с голям интерес мач-реванш от полуфиналите на националната купа.

Столичани имат преимущество в резултата, откакто съумяха да надиграят противника в първата среща в Разград с 3:2 - Марин Петков осъществя дузпа в 11-ата минута на добавеното време. Така те си осигуриха добра преднина преди реванша в София, защото головете на непознат терен важат за Купата, което значи, че на процедура първенците се нуждат от триумф с два гола разлика, с цел да се класират за финала на 11 май.
Левски се играе доста по-силно през пролетния дял от шампионата, като има седем победи в 10 мача във всички шампионати. В останалите три срещи тимът на Станимир Стоилов направи две нулеви равенства с ЦСКА и отстъпи точно на Лудогорец с 1:2 в Разград след късен гол за домакините. От своя страна, отборът на Анте Шимунджа си подсигурява 11-а поредна шампионска купа на страната след безапелационния триумф над Славия с 4:1 в последния кръг. Разградчани отстъпиха единствено един път, сходно на идния си противник, във всички шампионати – провалянето с 2:3 от " сините " за Купата преди седмица. Големият отсъстващ е в състава на Левски - заради наказване, Станимир Стоилов не може да разчита на утвърдилия се съществена фигура в средата на терена Илиян Стефанов. Домакините ще имат обаче съществено преимущество - стадион " Георги Аспарухов " бе разпродаден в дните преди дуела, като " сините " ентусиасти още веднъж ще основат невероятна поддръжка за своите любимци.

Левски е рекордьор по оценки за Купата на страната с 25, само че не е печелил трофея от 2007-а насам, когато побеждава във финала Литекс с 1:0 след продължения. За последно столичани бяха финалисти в конкуренцията през 2018, когато изгубиха от Славия след осъществяване на дузпи. Лудогорец победи за последно с Купата през 2014 година, когато победи Ботев Пловдив с минималното 1:0. За последно съставът игра край през 2017, когато отстъпи на " канарчетата " с 1:2.
Съдия на полуфиналния реванш на стадион " Георги Аспарухов " ще бъде Драгомир Драганов. Негови помощници ще са Димо Вълчев и Христо Хаджийски. Победителят от втория полуфинал за Купата ще се изправи против настоящия притежател на трофея ЦСКА София на финала на 11 май на Националния стадион " Васил Левски ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР