Футболистите и феновете на отбора на Хамбургер ШФ изразиха уважението

...
Футболистите и феновете на отбора на Хамбургер ШФ изразиха уважението
Коментари Харесай

Отборът и феновете на Хамбургер изразиха почитта си към Уве Зеелер

Футболистите и почитателите на тима на Хамбургер ШФ показаха уважението си към клубната икона Уве Зеелер, който умря на 85-годишна възраст в четвъртък. Преди днешната среща от шампионата на Втора Бундеслига вкъщи с Ханза (Рощок), играчите излязоха да загряват със специфични фланелки с черно-бяла фотография на техния някогашен нападател на гърдите и номера на Зеелер на гърба – 9.

В мача, който стартира с едноминутно безмълвие, приключило с ръкопляскания, състезателите на Хамбургер ШФ излязоха с модифицирани екипи с номер девет на ръкава и "Нашият Уве " (Uns Uwe) на гърдите.

След това фланелките ще бъдат извадени от приложимост, повече мачове с тях няма да се играят, само че ще бъдат продадени на търг, приходите от който би трябвало да попълнят сметките на благотворителната фондация "Уве Зеелер ".

Феновете на тима също подредиха хореография в памет на някогашния състезател, а мотото още веднъж беше "Нашият Уве ".

Зеелер, който умря от сърдечна непълнота, е играл за националния тим на Германия на четири международни шампионати. С родния си тим Хамбургер ШФ той завоюва един път купата в Бундеслигата, купата на Германия, а по-късно стана и клубен президент.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР