Футболистът на ЦСКА-София Вив Соломон-Отабор даде интервю за авторитетното английско

...
Футболистът на ЦСКА-София Вив Соломон-Отабор даде интервю за авторитетното английско
Коментари Харесай

Отабор: Призоваваха ме да се прибера в Англия след расисткия скандал на Васил Левски

Футболистът на ЦСКА-София Вив Соломон-Отабор даде изявление за авторитетното британско издание The Guardian, в което споделя, че след случилото се на мача България – Англия той неведнъж е обиждан у нас на расистка основа, като това се случва даже от почитатели на неговия тим.

„ Не гледах мача България - Англия, само че когато слязох от самолета, телефонът ми стартира да звъни. Всички ме питаха дали това се случва и с мен. Призоваваха ме да се прибера в Англия и да се разкарам от България. Бях сюрпризиран, тъй като до тогава не се беше случвало такова нещо. Това бяха някакви глупави хора, невежи, които нямат познание и образование”, сподели той пред авторитетното британско издание.

По време на мача от Купата на България против Арда през декември той подсети, че е станал жертва на маймунски звуци от домакинските почитатели. Дикторът на стадиона прикани това да се спре, защото срещата ще бъде прекъсната, а Арда бе санкциониран с 36 хиляди лв.. „ Алармирах, когато чух тези звуци мен от почитателите на Арда и беше сложен миг. Получавах нападателни обиди, а един почитател изрече думи, които аз не мога да ги кажа. Най-лошо е, че съм самичък тук. Не съм живял в друга страна преди и не се чувствам доста удобно. Просто се затварям в себе си и оставам у дома – това правя”, добави играчът на ЦСКА-София.

„ Не съм имал проблеми на улицата в София или нещо сходно. Мисля, че това идва от главите на хората. В клуба ми всички са фантастични. ЦСКА е страховит тим с огромна история и всеки се гордее с него. Уважаван е и по този начин е всеобщото мислене. Всички са благи и приветливи, само че има и глупави хора, които унищожават тези неща, което не е хубаво за човек, приближаващ от Англия. Случвало ми се е и наши почитатели да ме наскърбяват на расистка основа в обществените мрежи. Там е по-лесно, защото просто ги блокирам”, подчертава още крилото на ЦСКА-София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР