Футболът е сложна игра. Често малките детайли решават крайния изход

...
Футболът е сложна игра. Често малките детайли решават крайния изход
Коментари Харесай

Спестяват ли се картони срещу ЦСКА?

Футболът е комплицирана игра. Често дребните елементи вземат решение крайния излаз на мач, поредност или даже сезон . Натрупването на наказателни картони неведнъж е изигравало неприятна смешка на треньорите. Големите звезди " горят " за значимия конфликт, а това трансформира проекта, тактическата сграда и така нататък

Важни са и в хода на самия мач, несъмнено. Не е социална загадка, че футболистите влизат с едно на разум в единоборства, когато към този момент са декорирани в жълто. В други случаи реферите оставят по този начин наречената " свободна игра ", а от това губи по-класният състав.

" Проблемът със съдийството е доста сериозен и тежък. Реферите не оказват помощ, а пречат на футбола. Не знам съзнателното или не. Понеже ЦСКА е главен съперник, не му се разрешава да играе футбол . Три жълти и един червен картон до 20-ата минута на мача с Черно море бяха спестени. 90 минути във Варна се пусна да се играе свободно, да се рискува здравето на играчите ".
 Снимка 407522
Източник:

Това съобщи Любослав Пенев , визирайки загубата на неговите ученици от Черно море с 0:2.

Как ли би коментирал (не)отсъждането на фаулове и неналичието на публични предизвестия в мача с Ботев (Враца)?

Защото във Варна домакините видяха 7 пъти картона в ръката на Стефан Апостолов, а през вчерашния ден на " Армията " декорираните в жълто футболисти на гостите... бяха двама!

Който е гледал мача знае за тактиката на играчите в зелено да респектират 31-кратните първенци. Десетки офанзиви на ЦСКА бяха спирани още в зародиш с непозволени средства , а статистиката е красноречива.

Според известния уебсайт за спортни събития онлайн " livescore.com ", играчите на ЦСКА са направили 12, а тези на Ботев 26 нарушавания . На формалната страницата на БФС няма информация по отношение на този индикатор.
 Снимка 407523
Източник:

Все отново след къса информация в още няколко интернет платформи - излиза наяве, че гостите играят двойно по-опасно, а жълтите картони са 2-2 .

Главният рефер Станислав Ставров изпусна мача и в обособени пасажи от него въобще не се игра футбол . На моменти гледката на превиващи се футболисти в " алено " стартира да идва допълнително. Започнаха да се прокрадват отзиви, че играчите на гостите съзнателно влизат " на кръв ".

Предстои Мач №1 на България тази неделя, а в него постоянно напрежението ескалира. Интересно дали и там ще бъдат толерирани батални нарушавания.

Понякога прекомерно мобилизирани - играчите на " сини " и " червени " влизат доста твърдо в единоборствата. Съвсем постоянно Вечното дерби не приключват 22-ма.

Нека си напомним какъв брой жълти картона бяха показани в първото му издания този сезон:

ЦСКА - 16` Божидар Чорбаджийски, 42` Рубен Пинто, 45` Тиаго, 86` Кирил Десподов, 86` Жанио Бикел, 90+1` Николай Бодуров.
 Снимка 407520
Източник:

Левски - 86` Иван Горанов, 86` Хали Тиам, 90+2` Милош Цветкович.

Нетипично за заряда на този исторически конфликт - първото публично предизвестие за футболист на Левски бе чак в 86-ата минута . То не бе за неучтивост, а играчите на двата тима се сдърпаха, като Ивайло Стоянов подвигна по 2 картона за съперникови играчи.

" Червени " искания за двоен стандарт в този детайл имаше и предходната пролет.

Тогава основният управител Стойчо Стоилов съобщи:

" Не ми хареса това, че през днешния ден се подвигнаха доста жълти картони. Алармиран съм, че е преднамерено, с цел да почиват наши играчи във значими мачове ".

Плейофните мачове наближават и пропускането на срещи поради санкции още веднъж стои на дневен ред. Предстои да гледаме и Вечно дерби, в което по традиция клубовете имат искания към съдийството.
 ЦСКА победи Ботев (Враца) с 2:1
ЦСКА се изтеза и с Ботев (Враца)! Играчите на Любо Пенев треперят при 2:1 на " Армията "!

Съдията Станислав Ставров не посмя да отсъди дузпа за гостите при започване на мача
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР