Футбол в Германия се играе от десетилетия, а съперничествата на

...
Футбол в Германия се играе от десетилетия, а съперничествата на
Коментари Харесай

Хоп... и обединението на футболните фенове в Германия

Футбол в Германия се играе от десетилетия, а съперничествата на терена и трибуните са жестоки. Само че съществуват хора, които могат да обединят тази вряща и кипяща маса от последователи.

Един от тях е Дитмар Хоп - притежателят на " Хофенхайм ". Не си мислете, че неговият облик е пресечна точка на удивление от страна на агитките. Не! Те го ненавиждат! И го демонстрират!

По време на гостуването на " Байерн " Мюнхен на " Хофенхайм ", баварските почитатели подвигнаха афиш с обидни реплики към Хоп. Това докара до прекъсване на мача, молби той да бъде свален и... доста чудноват мач.
Скандал! Спряха " Хофенхайм " - " Байерн " поради афектиран банер, играчите с неповторима реакция Мишената е президентът на домакините Дитмар Хоп
В същото време почитателите на " Борусия " Дортмунд скандираха обиди към Хоф по време на мача си против " Фрайбург ". В предходния кръг последователите на " Борусия " Мьонхенгладбах нарисуваха на транспарант Хоп с цел на лицето.

Как този предприемач сплоти футболните почитатели в Германия, въпреки и в омразата си?

79-годишният Дитмар Хоп е милиардер. Той е измежду създателите на една от най-големите софтуерни компании в Европа. През 2006 година той подарява близо 70% от благосъстоянието си (около 4 милиарда евро) за щедрост.

Снимка: Reuters

На пръв взор той е един добър и публично виновен човек. Но не и във футболен проект.

През 2000 година Хоп стартира да подкрепя финансово " Хофенхайм " - дребен клуб, в който е играл като дете. Постепенно средствата стават повече, упоритостите по-големи, а отборът стартира да се изкачва все по-нагоре в дивизиите. През сезон 2008/2009 " Хофенхайм " дебютира в Първа Бундеслига.

Какво е по-различно в този клуб?

За всички професионални клубове в Германия важи правилото - 49:51. Минимум 51% от акциите в клуба би трябвало да са владеене на почитателите. Така е и в " Хофенхайм ", само че единствено на хартия. Феновете на други тимове са уверени, че той има еднолично клуба. През 2016 година той получи позволение от Германския футболен съюз да продължи да ръководи и да взима решения по този метод.

Снимка: Getty Images

Първи недоволството си от това позволение демонстрираха от " Борусия " Дортмунд още през 2011 година със викания. Хоп им дава отговор по невъобразим метод - по време на гостуването на " жълто-черните ", под бранша за посетители е инсталирано устройство, което излъчва високи тонове, с цел да не могат песните на агитката да се чуват.

Това вбеси всички футболни последователи тогава. Дори обяснението на Хоп, че той не стои в основата на тази офанзива към последователите, не стопира обидните викания.

През миналата седмица от Германската футболна централа оповестиха, че почитатели на " Борусия " няма да бъдат допускани на стадиона на " Хофенхайм " по време на мач сред двата отбора. Причината - продължителните обиди към Хоп.

Снимка: Getty Images

А развиването - обединяване на почитателите! И афиш, за който дълго ще се приказва: " Всичко е същото! Германския футболен съюз не държи на думата си! ", последвано от засегнатост към Хоп!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР