Фурмите са невероятно вкусено лакомство, който се препоръчва да се

...
Фурмите са невероятно вкусено лакомство, който се препоръчва да се
Коментари Харесай

Защо е полезно да ядете поне по 2 фурми всеки ден

Фурмите са необикновено вкусено лакомство, който се предлага да се яде от феновете на сладкото, когато са на диета.

Те обаче са и необикновено потребни, тъй като 5 огромни фурми съдържат 18% от дневните потребности от фибри, с помощта на което метаболизмът се усъвършенства и тялото се почиства от отрови и шлаки.

Освен това, сушените плодове съдържат калий, магнезий и мед, които са нужни за положителното действие на вътрешните органи.

Калият е незаместим за сърцето, защото понижава риска от инсулт и инфаркт. Медта е нужна за метаболизма, а магнезият взе участие в храносмилането и усвояването на питателните субстанции в организма.

Освен това фурмите съдържат доста витамини, изключително витамини В5 и В6, витамин А. Фолиевата киселина, съдържаща се в продукта, е потребна за бременни дами, защото взе участие в образуването на нервната система на плода.

В задоволително количество сухите плодове съдържат никотинова киселина, която обезпечава виталната интензивност на клетките, усъвършенства концентрацията и паметта.

В хода на проучването беше потвърдено, че фурмите съдържат рекордно количество полифеноли, които са нужни за предварителната защита на онкологията, остеопорозата и сърдечносъдовите болести.

Тъй като са доста сладки, тези сушени плодове възстановяват равнището на захарта и способстват за загуба на тегло, а също по този начин понижават риска от диабет./zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР