Френското протестно движение "Жълти жилетки" планира да проведе масови демонстрации

...
Френското протестно движение "Жълти жилетки" планира да проведе масови демонстрации
Коментари Харесай

Протест на "Жълтите жилетки" преди вота във Франция

Френското протестно придвижване "Жълти жилетки " възнамерява да организира всеобщи демонстрации в навечерието на изборите за Европейски парламент. Според информацията, която се появи в петък в обществените мрежи, протестните маршове, броят на участниците от които непрекъснато понижава през последните седмици, още веднъж ще се организира в събота в столицата и в най-големите районни центрове на Франция.

"Възможно е водачите на придвижването да се опитат да извърнат наклонността и да трансфорат този кръг на борба в нов ултиматум на управляващите ", съобщи почитан полицейски чиновник пред в. "Фигаро ". Той напомни, че през шестте месеца, които са минали от началото на ралито, броят на участниците в съботните шествия в страната е намалял от 282 хиляди на 15,5 хиляди души.

Все отново с изключение на Париж и Лион, "Жълтите жилетки " също имат намерение да проведат демонстрациите си в Амиен, родния град на френския президент Емануел Макрон, както и в Лил, Бордо, Монпелие, Тулуза и други мегаполиси на Франция. Нито увещанията на управляващите, нито "денят на мълчанието " в навечерието на неделните избори за Европейски парламент не принудиха по никакъв метод неофициалните водачи на "Жълтите жилетки " да изоставят акциите си.

Властите са мобилизирали 2000 служители на реда в Париж в събота.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР