Френското правителство заяви във вторник, че ще бъде домакин на

...
Френското правителство заяви във вторник, че ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Франция ще проведе кризисни срещи заради „бича“ на дървениците

Френското държавно управление съобщи във вторник, че ще бъде хазаин на изключителни срещи тази седмица, с цел да изследва възходящия брой докладвани случаи на дървеници, които от ден на ден се преглеждат като главен евентуален проблем за публичното здраве.

През последните седмици дървениците се трансфораха от обект на евентуална насмешка в противоречив политически въпрос във Франция, като ужасени жители оповестяват, че са виждали съществата тук-там, в това число влакове, парижкото метро и кина.

Притесненията се усилиха тегло с Франция в тъгите за семейството на Световната купа по ръгби и Париж, който се готви да посрещне спортисти и почитатели от цялостен ​​свят за Олимпиадата през 2024 година

Две учебни заведения – едното в Марсилия, а другото във Вилфранш-сюр-Сон край Лион в югоизточна Франция -- се заразиха с дървеници и бяха затворени за няколко дни, с цел да бъдат почистени, споделиха локалните управляващи.

Целта на срещата в сряда, на която министърът на превоза Клемент Бон ще бъде хазаин на транспортни и пътнически организации, ще бъде „ количествено установяване на обстановката и усилване на ограниченията “, сподели неговото министерство.

„ Искаме да осведомяваме за подхванатите дейности и да действаме в услуга на пасажерите, с цел да успокоим и защитим “, споделиха от министерството.

След това в петък ще се състои междуминистерска среща, сподели държавният представител Оливие Веран пред RTL TV, обещавайки „ бързо да даде отговори на французите “.

Междувременно ръководителят на партията „ Възраждане “ на президента Еманюел Макрон във френското Национално заседание, Силвен Майлард сподели, че междупартиен законопроект ще бъде показан " при започване на декември " за битка с " бича " на дървениците.

Той сподели, че партията на президента и нейните съдружници са решили да трансфорат тематиката в " приоритет " и прикани дясната и твърдо лявата съпротива да излезе с оферти за междупартиен текст.

Министърът на опазването на здравето Орелиен Русо настоя пред радио France Inter, че няма " обща суматоха " по въпроса.

" Това, което ме тревожи, е, че хората не биват излъгани от компании, които ги карат да заплащат 2000 или 3000 евро ($2100 или $3100) ", с цел да изчистят къщите си от дървеници, добави той, осъждайки " злоупотребите " в бранша за битка с вредителите.

' Въпрос на публичното здраве “

Дервениците, които значително бяха изчезнали от всекидневието през 50-те години на предишния век, се появиха още веднъж през последните десетилетия, най-много заради високата плътност на популацията и по-масовия превоз.

Една десета от всички френски семейства се счита, че са имали проблем с дървеници през последните няколко години, което нормално изисква интервенция за битка с вредителите, струваща няколко стотици евро, която постоянно би трябвало да се повтаря.

Кръвосмучещите инсекти са видяни в Париж метро, ​​високоскоростни влакове и на парижкото летище " Шарл де Гол ".

Но обособените случаи не са доказани от управляващите и RMC TV заяви, че сондата на парижкия транспортен оператор RATP не е разкрила дървеници в неговите услуги.

Депутатът от Renaissance Бруно Щудер сподели, че приоритет за бъдещето ще бъде преброяването на броя на дървениците.

„ Днес не знаем дали има повече дървеници, в сравнение с през 2019 година “, сподели той.

В допълнение към развиването на статистически принадлежности, текстът може да направи допустимо разпознаването на казуса като „ въпрос на публичното здраве “, сподели сътрудника му Робин Реда.

„ Изгубихме шест години. Правителството не е направило нищо “, сподели ръководителят на групата на твърдолевите депутати от „ Франция Непокорна “ Матилд Пано, добавяйки, че „ наложително е да се работи в този момент “ с народен проект за предварителна защита, незабавен фонд и основаване на публични служби за дезинсекция. < p> Дервениците получават името си от навика си да гнездят в матраци, макар че могат да се крият и в облеклата и в багажа.

Те излизат през нощта, с цел да се хранят с човешка кръв.

Ухапванията от дървеници оставят червени сектори, мехури или огромни обриви по кожата и могат да причинят мощен сърбеж или алергични реакции.

Те също постоянно предизвикват психически стрес, проблеми със съня, тревога и меланхолия.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР