Френското правителство е предложило нов законопроект, в който се предвижда

...
Френското правителство е предложило нов законопроект, в който се предвижда
Коментари Харесай

Новият план на Франция: През 2050 г. страната може да е въглеродно неутрална


Френското държавно управление е предложило нов законопроект, в който се планува страната да стане въглеродно неутрална през 2050 година Въглеродната индиферентност допуска салдото на изхвърляне на въглерод в границите на националната стопанска система да е еднакъв на нула или негативен, т.е. изхвърлянията на излъчвания да се минимизира, а оставащите такива да се компенсират с разнообразни средства.

Ако законопроектът бъде признат, то актуалните цели за изхвърляне на парникови газове теоретично може даже да бъдат намалени. За задачата несъмнено, ще бъдат приложени така наречен механизми за отплата, осигуряващи „ индиферентност “.

Новият законопроект удостоверява отлагането за 2035 на намаляването на каузи на атомната енергетика до 50 % от размера на производството на електрическа енергия. Атомната енергетика е безвъглеродна и на нея се разпорежда значима роля за постигането на климатична индиферентност.
Междинната цел за понижаване на общото ползване на сила в страната (2030 г.) също е по-малко амбициозна. Сега става въпрос за понижение със 17 % (от равнището от 2012 г.) при 20% в предходния проект. Дългосрочната цел, както и преди си остава 50 % през 2050 година

Приемането на новия закон ще докара до по-бърз отвод от изкопаемите горива. Потреблението им се планува да спадне с 40 % през 2030 година (срещу 30 % в сходство с настоящите норми).

Смекчаването на междинния проект в частта за ползване на сила се дължи на компликациите във връзка с трансформацията в превоза, а също по този начин и при постройките. Както излиза наяве в този момент в региона на енергийната успеваемост има доста дребен напредък във връзка с постройките. Новата цел за понижаване на излъчванията е много по-амбициозна – спад с 87,5 % вместо декларираната по-рано цел от 75 %.

Законопроектът планува също по този начин основаване на самостоятелен съвет за политика по климата, в която ще влизат водещи специалисти по въпросите на световното стопляне..
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР